Novice in dogodki

Fizioterapevti veliko prispevajo k rehabilitaciji oseb z demenco

28.09. 2023.

Z ozaveščanjem družbe lahko osebam z demenco omogočimo pravočasno zdravljenje in kakovostno življenje v družbi, zato je študentka fizioterapije na Alma Mater Nina Cmager svoje diplomsko delo posvetila prav tej temi.

Preberi več

UVAJALNI IN UVODNI DAN ZA BRUCE

28.09. 2023.

Spoštovane študentke in študenti Alma Mater,

oktobra se za vas začenja novo odgovorno poglavje v življenju, pričenja se študijski proces na Alma Mater.

Preberi več

Rehabilitacija po možganski kapi

27.09. 2023.

Zelo aktivna in uspešna študentka fizioterapije na Alma Mater Klara Trček, ki je tudi predsednica tutorjev na Alma Mater, je uspešno zagovarjala svoje diplomsko delo na temo učinkovitosti neinvazivne možganske stimulacije na motorično funkcijo zgornjega uda pri pacientih po možganski kapi, ki je nastalo pod mentorstvom pred. Tatjane Horvat.

Preberi več

Dr. Kristovič izvoljen v rednega profesorja

27.09. 2023.

Senat Alma Mater Europaea - ECM je na današnji seji, 27. septembra 2023, izr. prof. dr. Sebastjana Kristoviča imenoval v rednega profesorja.

Preberi več

F3ŽO: Vaje za ohranjanje spomina so prava atrakcija

27.09. 2023.

Študentke socialne gerontologije na Alma Mater Nika Žurman, Tjaša Rojht in Tjaša Draškovič so aktivno sodelujejo na letošnjem festivalu za tretje življenjsko obdobje – F3ŽO, ki poteka od 27. do 29. septembra v Cankarjevem domu v Ljubljani.

Preberi več

Preprečite težave med nosečnostjo s fizioterapijo

27.09. 2023.

Diplomantka fizioterapije na Alma Mater Vita Gorenc je v zaključni nalogi postregla z informacijami o učinkovitosti in smernicah fizioterapevtskih pristopov pri obvladovanju in preprečevanju težav med nosečnostjo.

Preberi več

Pravilno rokovanje z nedonošenčkom

27.09. 2023.

Maruša Šteharnik je študij fizioterapije na Alma Mater zaključila z diplomsko nalogo o uporabi baby handling metode med starši nedonošenčkov v Sloveniji.

Preberi več

Digitalizacija in starejši odrasli

27.09. 2023.

V sklopu tradicionalnega Festivala za tretje življenjsko obdobje, ki letos poteka od 27. do 29. septembra v Cankarjevem domu v Ljubljani, so člani projektne skupine izvedli okroglo mizo z naslovom: Digitalizacija in starejši odrasli: pomen za kakovost življenja in socialno vključenost.

Preberi več

Vabljeni k oddaji prispevkov za ATLANTI+

26.09. 2023.

ATLANTI+ je mednarodna znanstvena revija za sodobno arhivsko teorijo in prakso z mednarodnim uredniškim odborom, ki nastaja v sodelovanju Alma Mater Europaea in Mednarodnega inštituta za arhivistiko Trst – Maribor in Alma Mater Europaea – ECM.

Preberi več

Trpite za bolečino globoko v zadnjičnem predelu?

26.09. 2023.

Študentka fizioterapije na Alma Mater Lara Žižek je v diplomski nalogi predstavila piriformis sindrom, njegovo zdravljenje in vlogo fizioterapevta pri zdravljenju. Pregledala in primerjala je strokovno in znanstveno literaturo, predstavila simptome, znake, postopke zdravljenja ter sodobne načine lajšanja piriformis sindroma.

Preberi več