Študenti - zgodbe o uspehu

NOVO

Pomen predoperativne edukacije za pacienta

23.04. 2024.

Študentka fizioterapije Živa Selič je pod mentorstvom pred. Tatjane Horvat pripravila diplomsko delo z naslovom Vpliv predoperativne priprave in edukacije pacienta na rehabilitacijo po vstavitvi totalne endoproteze kolka – pregled literature.

Preberi več

Srčno delo naših študentov v jugozahodni Tanzaniji

22.04. 2024.

V tihih ulicah Mbeye, kjer se prah in nasmehi mešajo v večerni zarji, so Fizioterapevti brez meja našli dom v srcih tistih, ki se vsakodnevno soočajo s stvarnostmi, ki si jih večina sploh ne more niti predstavljati.

Preberi več

3D tiskanje v gradbeništvu ponuja pomembne prednosti

12.04. 2024.

Alma Mater Europaea – ECM je dobila novega doktroja znanosti. Nikola Špiček je uspešno zagovarjal doktorsko nalogo iz projektnega managamenta z naslovom Analiza kritičnih dejavnikov uspeha pri upravljanju gradbenih projektov z uporabo tehnologije 3D tiskanja, ki je nastala pod mentorstvom prof. dr. Mirosława J. Skibniewskega.

Preberi več

Prva doktorica znanosti iz fizioterapije na Alma Mater

05.04. 2024.

Alma Mater Europaea – ECM je dobila prvo doktorico znanosti na študijskem programu Fizioterapija. Študentka Arbnore Ibrahimaj Gashi iz Kosova je uspešno zagovarjala doktorsko disertacijo.

Preberi več

Uporaba telerehabilitacije

01.03. 2024.

Diplomatka fizioterapije na Alma Mater Anja Vičar je predstavila rezultate kakovostne raziskave o razširjenosti telerehabilitacije v zdravstvenih domovih in centrih za krepitev zdravja (CKZ), ki jenastala pod mentorstvom doc. dr. Barbare Grintal in somentorstvom viš. pred. mag. Tomaža Klojčnika.

Preberi več

Fizioterapija ima pomembno vlogo pri urinski inkontinenci

29.02. 2024.

Urša Varl je postala diplomirana fizioterapevtka. V zaključnem delu pod mentorstvom viš. pred. Patricije Goubar je prikazala primerjavo psihofizične kakovosti življenja žensk z urinsko inkontinenco pred in po fizioterapevtskem zdravljenju.

Preberi več

Fizioterapija je del celovite zdravstvene oskrbe

29.02. 2024.

Iza Sevšek je uspešno zaključila študij fizioterapije na Alma Mater. V zaključnem delu pod mentorstvom doc. dr. Nikolaja Lipiča in somentorstvom asist. Mitje Bagarija je raziskovala o ozaveščenosti in znanju zdravstvenih delavcev o fizioterapiji v Domu starejših občanov Poljčane.

Preberi več

Pod katalonskim soncem vitamina D ne manjka

26.02. 2024.

Študentka fizioterapije na Alma Mater v Ljubljani Petra Bošnjak, je za Erasmus+ izmenjavo izbrala Univerzo EUSES v Barceloni.

Preberi več

Študijska praksa na severu

07.02. 2024.

S severa Europe se oglaša naša študentka fizioterapije Anja Jelka Polanec, ki je na študijski praksi v kliničnih bazah naše partnerske institucije Kaunas University of Applied Sciences v Litvi.

Preberi več

Verižni oraklji in blockchain tehnologija

25.01. 2024.

Študentka spletnih in informacijskih tehnologij na Alma Mater Nataša Haas je z odliko opravila diplomski projekt z naslovom Vloga orakljev pri omogočanju izvajanja kompleksnih pametnih pogodb pod mentorstvom viš. pred. dr. Petra Merca.

Preberi več