Socialni gerontologi na F3ŽO


Na jubilejnem 20. Festivalu za tretje življenjsko obdobje (F3ŽO), ki je potekal od 29.septembra do 1. oktobra v Cankarjevem domu v Ljubljani, se je s študijskim programom socialne gerontologije in z njim povezanimi projekti predstavljala tudi Alma Mater.

Študentke socialne gerontologije in visokošolski učitelji so obiskovalcem predstavljali poklic socialnega gerontologa, ki je večini še vedno neznan. Ob obisku stojnice so jim po želji izmerili krvni sladkor in krvni pritisk, zainteresiranim pa je bil predstavljen tudi mednarodni projekt, SenQuality - Preparation for later life, v katerem Alma Mater nastopa kot projektni partner. 

V okviru festivala je Alma Mater prav tako organizirala okroglo mizo z naslovom Pomen socialne gerontologije za kakovostno starost. Doc. dr. Peter Seljak je udeležencem predstavil project SenQuality - Preparation for later life in poklic socialnega gerontologa kot poklica prihodnosti. Doktorska študentka socialne gerontologije mag. Mihaela Kežman ter Bojan Krevh, dipl. Psiholog, pa sta v svoji predstavitvi z naslovom Ples, starejši in demenca govorila o plesu, kot sredstvu boja proti demenci.  

Galerija