Štipendije za tečaje nemškega jezika na Bavarskem


Bavarian Academic Center for Central, Eastern and Southeastern Europe (BAYHOST) razpisuje štipendije, ki vključujejo šolnino, nastanitev in prehrano za čas opravljanja brezplačnega tečaja nemškega jezika.

Za štipendije za poletne tečaje BAYHOST se lahko prijavijo študenti in mladi akademiki vseh disciplin s srednjim znanjem nemščine (vsaj na ravni B1) iz Albanije, Bosne in Hercegovine, Črne gore, Hrvaške, Kosova, Severne Makedonije, Srbije, Slovenije in Ukrajine. Ob prijavi morajo študenti zaključiti vsaj dva celotna semestra na visokošolskem zavodu in predložiti ustrezne ocene. Kandidati morajo imeti državljanstvo ene od upravičenih držav. 

Rok za prijavo je 21. marec 2024. Prijave potekajo izključno prek spletnega obrazca. V primeru, da potrebujete pomoč, se obrnite na mednarodno pisarno Alma Mater. 

Več informacij o prijavnem postopku in jezikovnih tečajih najdete v razpisu na spletni strani ali pod profilom BAYHOST na Facebooku.

Celoten pregled programov BAYHOST za študente in mlade raziskovalce iz Srednje, Vzhodne in Jugovzhodne Evrope najdete v novem spletnem letaku.