Svetovna prvakinja v ekipi Alma Mater


Iza Gobar, 29 - letna fizioterapevtka, ki je študij zaključila na Alma Mater, je nedavno postala svetovna prvakinja v tehniki prostega sloga masaže. Svetovno prvenstvo, ki je potekalo na Danskem, ji je prineslo novih izkušenj ter dodaten zagon za nadaljevanje kariere samostojne fizioterapevtke.

»Konkurenca je bila huda. Vesela sem, da mi je uspelo,« je na sprejemu za svetovno prvakinjo v prostorih Alma Mater, pojasnila Iza Gobar. Na svetovnem prvenstvu, ki je potekalo v Kopenhagnu na Danskem, so se zbrali najboljši maserji z vsega sveta. Iza, ki je diplomirala na Alma Mater leta 2015, se je za zmago potegovala med 100 prijavljenimi. »Že med študijem sem se izobraževala v različnih tehnikah. Moja zmagovalna masaža je mešanica različnih tehnik, predvsem masaž globokega tkiva in klasične švedske masaže. To znanje sem pridno pridobivala tekom našega študija ter po podiplomskih tečajih,« še zaključi Gobarjeva.

Svetovno prvakinjo so na Alma Mater sprejeli prof. dr. Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater, doc. dr. Barbara Toplak Perovič, glavni tajnik Alma Mater, mag. Mladen Herc, vodja programa Fizioterapija, in doc. dr. Tine Kovačič, predstojnik doktorskega programa Fizioterapija ter predsednik slovenskega fizioterapevtskega združenja. Dogovorili so se, da k sodelovanju povabijo svetovno prvakinjo, ki bo že v naslednjem študijskem letu svoje znanje delila s študenti fizioterapije na Alma Mater. Prav tako pa se bo v prihodnjih mesecih v Zavodu terapija v Mariboru možno ekskluzivno v Mariboru dogovoriti za termin masaže izpod rok svetovne prvakinje Ize Gobar.

Galerija