Zbornik povzetkov Za človeka gre 2024


Alma Mater Press je izdala Zbornik 12. konference evropskih voditeljev znanosti in umetnosti ter učenjakov, »Za človeka gre 2024: v službi trajnosti in dostojanstva«, ki jo je organizirala Univerza Alma Mater Europaea v soorganizaciji z Evropsko akademijo znanosti in umetnosti.

Sporočilo letošnje konference so aktualni izzivi družbe v medsebojni povezanosti vrednotenja človečnosti v času, ko se svet sooča z različnimi oblikami rebarbarizacije. Konferenca je bila posvečena akademskemu raziskovanju in tehnološkemu napredku za potrebe družbe v vrednotenju človeštva, imeti platformo za interdisciplinarni dialog in novo renesanso, ohranjati naravne vire in upoštevanje demografskih sprememb.

Program konference je obsegal več kot 60 sekcij. Uspelo nam je zbrati preko 250 avtorjev iz več kot 30 držav. Med njimi so bili akademiki z najuglednejših univerz, kot so Harvard, Stanford, University College London, King's College London, University of British Columbia, ETH Zurich in drugi. Predstavili so različne akademske poglede, znanja in inovacije. Prvi dan konference je bilo več kot 2500 poslušalcev, število vsako leto narašča, kar potrjuje nujnost tako pomembnih akademskih dogodkov in ključno vlogo Alma Mater Europaea v tej sferi.

Zbornik je objavljen TUKAJ. Vabljeni k branju!