Izberite program

Študij zaposljivih poklicev na Alma Mater Europaea - ECM

Študent Akademije za ples postal vice svetovni prvak

Mihael Tosić pleše že 14 let. Ljubezen do plesa ga je iz rodnega Dubrovnika pripeljala tudi v Slovenijo na Alma Mater Europaea Akademijo za ples. Pred kratkim je postal vice svetovni v step plesu.

Preberi več

ERASMUS+ INFORMATIVNI DAN 2023/2024

Če razmišljaš o študijski izmenjavi na partnerski univerzi ali želiš opravljati prakso v tujini, se nam pridruži on-line ali v živo v sredo, 14. 12.2022, ob 14. uri v prostorih Alma Mater Europaea v Mariboru (velika predavalnica, 1. nadstropje). Predstavili bomo možnosti in oblike mobilnosti, pogoje, postopke in roke ter odgovorili na vsa morebitna vprašanja. Erasmus+ informativnega dne se bodo udeležili tudi študenti, ki so že bili na mobilnosti ali pa so trenutno še vedno v tujini in z vami delili svojo izkušnjo.

Preberi več

Uspešen študent, poklicni gasilec in župan

Andraž Pogorevc je poklicni gasilec, ki je magistrski študij Management poslovnih sistemov zaključil s primerjavo gasilcev in enot civilne zaščite v sistemu zaščite in reševanja ter njihovimi vlogami. Ob tem je pred kratkim uspešno nastopil tudi novo fukcijo župana občine Vitanje.

Preberi več

Fizioterapevti nepogrešljivi tudi pri gastroenteroloških bolnikih

Tadeja Šket je diplomantka fizioterpije na Alma Mater, ki je zaključno delo pod mentorstvom prof. dr. Sebastjana Kristoviča posvetila raziskavi na področju vpliva fizioterepevtske obravnave na psihofizično počutje gastroenterološkega bolnika.

Preberi več

Alma Mater ob vstopu v praznični december

Ob vstopu v praznični december je Alma Mater Europaea - ECM pripravila slavnostno akademijo in predbožično druženje. S tem so se za zaupanje zahvalili študentom, učiteljem, prijateljem in partnerskim ustanovam ter tudi raziskovalcem, ki z izvirnimi znanstvenimi dosežki ali z novimi metodami v izobraževanju bogatijo prostor ter tako prispevajo k socialnem in kulturnem blagostanju.

Preberi več
Poglejte vse novice in dogodke

VIDEOKANAL ALMA MATER


Študiraj na zaposlitev


Predstavljamo vrhunske športnike - Mojca Haberman


Predstavljamo vrhunske športnike - Kaja Kajzer


Kje delajo diplomanti Alma Mater?


Na Almi Mater razvili aplikacijo fizioterapije na daljavo


Podelitev diplom in promocija doktorjev znanosti