Pedagoški sodelavci

Sodeluje pri študijskih programih:

Dodiplomski študij: Ples, koreografija, Zdravstvena nega, Fizioterapija

CV:

Bibliografija: Preberi več

Karin Fister je rojena 12.6.1989. Po zaključeni osnovnošolski izobrazbi je v letih 2004 do 2008 obiskovala Gimnazijo Celje – Center, kjer je šolanje zaključila z odliko kot zlati maturant. V letih 2008 do 2014 je študirala medicino na Medicinski fakulteti Univerze v Mariboru. Za področje ožje specializacije znotraj medicine je izbrala infektologijo.

Aktivno ali pasivno se udeležuje izobraževanj oziroma strokovnih srečanj znotraj področja. Še v času študija je opravila enomesečno strokovno izmenjavo na Tajvanu. Tekom specializacije pa je pod okriljem združenja infektologov in mikrobiologov (ESCMID) gostovala v avstralski  Royal Brisbane and Women's Hospital v mestu Brisbane. Z velikim interesom spremlja novosti s tega področja, predvsem pa jo veseli klinično delo, kjer je potrebno učinkovito pristopiti k veliki količini informacij in hkrati upoštevati individualne variacije.

Sicer interesi presegajo področje medicine, saj v bibliografski zbirki prevladujejo prispevki s področja širših naravoslovnih znanosti, predvsem biotehnologije. Rezultat tega so številne objave s področja futurističnih pristopov k shranjevanju podatkov v rastlinsko DNA. Velik del preostalega časa zaseda šport v smislu triatlona. Na tem področju se je že večkrat uspešno preizkusila v najdaljših enodnevnih triatlonskih disciplinah doma in po svetu.