Konferenca Za človeka gre 2021 - pričakujemo več kot 200 prispevkov


Alma Mater Europaea – ECM med 12. in 19. marcem 2021 prireja že 9. znanstveno konferenco z mednarodno udeležbo Za človeka gre – tokrat pod naslovom Digitalna transformacija v znanosti, izobraževanju in umetnosti. Potekala bo preko platforme ZOOM.

»S COVID-19 so se namreč spremembe, ki so se že dogajale v izobraževalnem procesu, s hitrim razvojem novih tehnologij le nesluteno pospešile. Kar bi se sicer zgodilo v desetih letih, se je zgodilo v treh tednih ali mesecih. Pri tem se seveda toliko bolj soočamo s številnimi vprašanji. Vse se digitalizira, vse se nadzira, spremlja, nahajamo se v sredini socialnih sprememb, ki zahtevajo nove premisleke in kjer moramo na novo ovrednotiti in iznajti številne pristope, ki so s COVID-19 postali nova realnost,«  je pojasnil izr. prof. dr. Matej Mertik, vodja konference Za človeka gre 2021. 

Kakšni so ti novi izzivi, kakšne reforme, priložnosti, kakšne so rešitve in prakse, kje so nevarnosti in slabosti na raznovrstnih področjih izobraževanja in razvoja znanosti ter umetnosti, bomo odgovorili na konferenci Za človeka gre 2021.

Pričakujemo več kot 1300 udeležencev iz več kot 20 držav ter več kot 200 prispevkov.

Več informacij o konferenci najdete na naslednji povezavi: conference.almamater.si