Pedagoški sodelavci

Sodeluje pri študijskih programih:

Dodiplomski študij: Ples, koreografija

CV:

Bibliografija: Preberi več

Maša Kagao Knez, rojena 1978 v Ljubljani, je plesalka, koreografinja, plesna pedagoginja in gledališka ustvarjalka. Z uprizoritvenimi umetnostmi se je srečala že kot otrok skozi delo svoje mame, plesalke in koreografinje Jasne Knez.

Maša se je izobraževala pri številnih mentorjih doma in v tujini, ter leta 2006 diplomirala na šoli Georgesa Momboyeja za tradicionalne in sodobne afriške plese v Parizu. Septembra 2013 je diplomirala na Akademiji za ples v Ljubljani, oktobra 2016 pa je vpisala magistrski študij Umetnost giba na AGRFT (Akademija za gledališče, radio, film in televizijo) v Ljubljani.

Kot plesalka, igralka in koreografinja sodeluje tako z institucionalnimi gledališči, kakor tudi z neodvisnimi producenti.

Od leta 2009 do 2014 je zastopala kulturno-umetniško društvo Baobab, ki ga je leta 2009 soustanovila s plesalko Dalando Diallo in glasbenikom Damirjem Mazrekom. V okviru tega društva, ki deluje na področju plesa, glasbe in gledališča, je soustvarjala predstave, projekte in mednarodni festival afriške kulture Baofest.

Od leta 2015 je umetniška direktorica zavoda za kulturne dejavnosti Studio 25, ki ga zastopa Andreja Potočnik, ter umetniški vodja Plesnega studia XXV na Parmovi 25, obenem pa ustvarja plesne predstave.

Leta 2013 je prejela nagrado Ksenije Hribar za plesalko.  Leta 2016 pa je duet, ki sta ga ustvarila z glasbenikom Muratom osvojil tretjo nagrado na XX. Festivalu koreografskih miniatur v Beogradu.
več na: http://masakagaoknez.com/