Izberite program

Študij zaposljivih poklicev na Alma Mater Europaea - ECM

Vabilo na okroglo mizo

Študentke in diplomantke Akademije za ples pripravljajo okroglo mizo pod mentorstvom dekana, izr. prof. dr. Sveborja Sečaka, z naslovom: Balet, izobraževalna vertikala od predšolske vzgoje do II. bolonjske stopnje v Republiki Sloveniji. Dogodek, bo del Borštnikovega srečanja, bo potekal v soboto, 26. 10. 2019, ob 11. uri, na Alma Mater (Slovenska 17, Maribor).

Preberi več

Alen Kapel nov predsednik tutorjev študentov

Izbrani so novi tutorji študentje za študijsko leto 2019/2020. Na prvem skupnem sestanku so tutorji študentje izbrali tudi novo vodstvo.

Preberi več

Predstavitev odprave v Gambijo za prostovoljce

BI RAD POSTAL PROSTOVOLJEC?
BI TUDI TI RAD POMAGAL?
SE ŽELIŠ PRIDRUŽITI NA NASLEDNJI ODPRAVI V GAMBIJO?

Preberi več

Alma Mater aktivna na F3ŽO

Od 2. do 4. oktobra je v Cankarjevem domu v Ljubljani potekal že 19. Festival za tretje življenjsko obdobje (F3žo). Festival, ki je edinstvena in zelo obiskana prireditev za starejše v Sloveniji in tudi v Evropi, je letos obiskalo več kot 17. 500 obiskovalcev z vse Slovenije.

Preberi več

Že 11. generacija brucov sprejeta med Alma Mater študente

V ponedeljek, 30. 9., se je za več kot 1000 študentov Alma Mater pričel študijski proces na vseh treh lokacijah: Maribor, Ljubljana, Koper in Murska Sobota. Prvi dan je na Alma Mater vedno posvečen brucem, ki smo jih sprejeli na sedežu Alma Mater na Slovenski 17 v Mariboru.

Preberi več

Na izmenjavi iz štirih držav

Tudi za tuje študente, ki so preko programa Erasmus+ prišli na izmenjavo, se 2. 10. 2019 pričel študijski proces. V letošnjem študijskem letu 2019/2020 je na izmenjavo prišlo 12 tujcev, in sicer iz različnih evropskih držav (Nemčija, Poljska, Portugalska in Italija).

Preberi več
Poglejte vse novice in dogodke

VIDEOKANAL ALMA MATER


POSVET ZA ALUMNE: DRUŽINSKO PODJETNIŠTVO


Štipendije na Alma Mater


Socialna gerontologija v praksi


Video utrinki 7. znanstvene konference ZA ČLOVEKA GRE


Video utrinki informativnih dni 2019


Lokacije Alma Mater