Novice in dogodki

Brezplačni LinkedIn Learning tečaji za učitelje in predavatelje za izvajanje izobraževanja na daljavo

19.03. 2020.

LinkedIn Learning je tudi učiteljem in predavateljem iz Slovenije omogočil brezplačni dostop do spletnih tečajev za izvajanje izobraževanja na daljavo.

Preberi več

Obstojnost virusa na površinah

18.03. 2020.

Članek si preberite TUKAJ

Preberi več

Kako »ostati doma«, živeti in ne samo preživeti?

18.03. 2020.

Kako preživljate dneve doma❓ Čakate “da mine” ali so tudi dnevi doma polni življenja❓ Kot pravi asist. Jasmina Kristovič, navodila kako »ostati doma«, živeti in ne samo preživeti, temeljijo na Franklovi teoriji treh vrednostnih kategorij, ki so smerokaz za kakovostno življenje. Pomembno je, da je vsak dan sestavljen iz:
🌟 𝐮𝐬𝐭𝐯𝐚𝐫𝐣𝐚𝐥𝐧𝐢𝐡 𝐯𝐫𝐞𝐝𝐧𝐨𝐭 (to, kar delamo – ustvarjamo): 💻 delo, študij, pisanje ✍, seminarske naloge, …
🌟 𝐝𝐨ž𝐢𝐯𝐥𝐣𝐚𝐣𝐬𝐤𝐢𝐡 𝐯𝐫𝐞𝐝𝐧𝐨𝐭 (npr. poslušanje glasbe 🎼, ki nas motivira in razvedri ali 📚 dobra knjiga ipd.)
🌟𝐯𝐫𝐞𝐝𝐧𝐨𝐭 𝐬𝐭𝐚𝐥𝐢šč𝐚 (pozitivna naravnanost na trenutno situacijo) npr. želim se družiti s prijatelji, ampak se ne bom, ker s tem ogrožam sebe in druge).

Preberi več

[HUMANITARNA AKCIJA] STOPIMO SKUPAJ #kernamjemar

18.03. 2020.

Spoštovani študenti vseh študijskih smeri na Alma Mater,
ob današnjih kriznih razmerah, ob pojavu Korona virusa (COVID-19) in glede na poziv predstavnikov vlade RS, da naj se ZDRAVI mladi čim bolj prostovoljno aktiviramo pri pomoči, dajem kot predstavnica študentov Socialne gerontontologije, Veronika Gorišek, skupaj s študenti AMEU-podpisniki (Nina Homer, Luka Pehnec, Klara Hlade), pobudo za vključitev k prostovoljni pomoči, organizirani s strani Civilne zaščite RS.

Preberi več

Lahko v koronakrizi najdemo še kaj drugega kot strah in grozo?

18.03. 2020.

Koronakriza ne predstavlja samo preizkušnje za naše fizično zdravje, ampak tudi za naše duševno zdravje in odnose, poudarja strokovnjak s področja vzgoje Sebastjan Kristovič, ki meni, da je omenjena kriza, ki zahteva, da smo iz preventivnih razlogov doma, v samoizolaciji, s svojo družino, če jo imamo, priložnost, da svojemu življenju vdihnemo drugo, bolj smiselno vsebino. "Morda je to odločilno obdobje," meni sogovornik.

Preberi več