Novice in dogodki

Ob svetovnem dnevu multiple skleroze

28.05. 2024.

Ob svetovnem dnevu multiple skleroze smo na Alma Mater Europaea pripravli dan odprtih vrat Zavoda Terapija, kjer smo predstavili novo pridobitev za reabilitacijo hoje pri nevroloških bolnikih – Robot P100.

Preberi več

Potopisni večer o Tanzaniji

27.05. 2024.

Fizioterapevti brez meja vas z veseljem vabijo na zanimiv potopisni večer o Tanzaniji, ki bo potekal 1. junija 2024 ob 18.00 v Knjižnici Alma Mater Europaea v Celju (Mariborska 3).

Preberi več

V slovo prof. dr. Antonu Zupanu

24.05. 2024.

Ob smrti zdravnika, cenjenega kolega, vzornika in prijatelja, prof. dr. Antona Zupana, dr. med., velikega podpornika razvoja študija fizioterapije na Alma Mater, izražamo globoko sožalje.

Preberi več

O vzponu Hitlerja v podcastu AIDEA

24.05. 2024.

Raziskovalec na Alma Mater Europaea – ISH Daniel Siter je na povabilo voditelja najbolj priznanega podkasta v Sloveniji AIDEA sodeloval kot gost v pogovoru o zgodovini prve polovice 20. stoletja.

Preberi več

Vpliv stresa na delo fizioterapevta

23.05. 2024.

Diplomant fizioterapije Miha Ramšak je v zaključnem delu pod mentorstvom viš. pred. Edvarda Jakšiča, mag. proučeval vpliv stresnih situacij na delo fizioterapevtov. Stres negativno vpliva na njihovo delo, doseganje ciljev in splošno dobro počutje. Zmanjšuje tudi motivacijo in povečuje odsotnost z dela zaradi bolezni, kar vpliva na uspešnost podjetij.

Preberi več

Fizioterapevti brez meja: Humanitarna odprava v Tanzanijo

23.05. 2024.

Fizioterapevti brez meja so v začetku leta pričeli z večmesečno humanitarno odpravo v Tanzanijo.

Preberi več

Učinkovita fizioterapija po zlomu koželjnice

23.05. 2024.

Diplomsko delo študentke Nike Kerneža pod mentorstvom viš. pred. Mladena Herca zajema raziskavo zloma distalnega dela koželjnice, ki sodi med najpogostejše zlome zgornje okončine in pogosto zahteva operativno učvrstitev kostnih odlomkov z uporabo različnih ploščic, vijakov ali žic.

Preberi več

Alma Mater na Sejmu akademske knjige Liber.ac

22.05. 2024.

Alma Mater Europaea je uspešno sodelovala na Sejmu akademske knjige Liber.ac, ki je potekal na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani. Založbi Alma Mater Press in Alma Mater ISH sta na sejmu predstavili širok nabor znanstvenih in strokovnih del, zbornikov ter učnih gradiv, ki so plod dolgoletnega raziskovalnega dela in akademske odličnosti.

Preberi več

Učinek nevrofizioterapije pri cerebralni paralizi

14.05. 2024.

Tina Ulaga je z diplomskim delom Kratkoročni učinek razvojno nevrološke obravnave v kombinaciji s PNF konceptom na zmanjšanje spastičnosti v zgornjem udu pri dečku s cerebralno paralizo: študija primera pod mentorstvom viš. Pred. Patricije Goubar diplomirala iz področja fizioterapije.

Preberi več

Zakaj jaz

13.05. 2024.

Vabimo vas na premiero nove multimedijske gledališke predstave Zakaj jaz, ki jo pripravlja naša izjemna predavateljica Tadeja Polanšek.

Preberi več