Novice in dogodki

Skupni magistrski študijski program spletnih znanosti

07.06. 2019.

Vodstvo AMEU in predstojnik katedre za informatiko so v Mostarju podpisali konzorcijsko pogodbo s Sveučilištem u Mostaru, za skupni magistrski študij spletnih znanosti. Rektor Sveučilišta prof. dr. sc. Zoran Tomić in predsednik AMEU ECM sta prepričana, da bo program zanimiv tako za študente iz Bosne in Hercegovine, kakor tudi slovenske študente. Prvi študentje naj bi se vpisali v letu 2020/21.

Preberi več

Vabilo na preizkusno predavanje - dr. Maruša Hauptman Komotar

07.06. 2019.

V okviru habilitacijskega postopka za izvolitev v naziv docentka za predmetno področje Vzgoja in izobraževanje na Alma Mater Europaea – Institutum Studiorum Humanitatis, Fakulteti za podiplomski humanistični študij, Ljubljana, bo imela dr. Maruša Hauptman Komotar preizkusno predavanje na temo Internacionalizacija, kakovost in razvrstilne lestvice na področju visokega šolstva.

Preberi več

Informativni dan in predstavitev knjige Tesla

06.06. 2019.

Alma Mater Europaea – ECM je v okviru novega študijskega programa Splet organizirala informativni dan ter zanimivo predstavitev knjige o Nikoli Tesla.

Preberi več

Alumni: Polonca Komar o javnem nastopanju

28.05. 2019.

Alumni klub Alma Mater je nedavno gostil predavanje Kako javno nastopati?, ki ga je pripravila Polonca Komar, vodja službe komuniciranja RTV Slovenija.

Preberi več

Vabilo na zagovor doktorske dizertacije Mare Županić

24.05. 2019.

Vabimo vas na ZAGOVOR doktorske disertacije Mare Županić na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom USPOREDBA POKAZATELJA KVALITETE ŽIVOTA STARIJIH OSOBA U HRVATSKOM URBANOM I RURALNOM PROSTORU.

Preberi več

VABILO NA ZAGOVOR DOKTORSKE DIZERTACIJE Jurice Veronek

24.05. 2019.

Vabimo vas na ZAGOVOR doktorske disertacije Jurice Veronek na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom UTJECAJ RAZLIČITIH ČIMBENIKA NA PERCEPCIJU STUDENATA SESTRINSTVA PREMA STARENJU – USPOREDNA ANALIZA SLOVENIJE I HRVATSKE.

Preberi več

VABILO NA NASTOPNO PREDAVANJE - dr. Boštjan Šimunič

23.05. 2019.

Skladno s Pravilnikom o postopkih, pogojih in merilih za izvolitev v nazive visokošolskih učiteljev, znanstvenih delavcev in visokošolskih sodelavcev na Alma Mater Europaea - Evropski center Maribor (AMEU-ECM) bo dr. Boštjan Šimunič pred imenovanjem v naziv redni profesor za predmetno področje »Kineziologija«, pripravil nastopno predavanje z naslovom: »Razvoj Tenziomiografije – metode za diagnostiko skeletne mišice«.

Preberi več

Dnevi odprtih vrat na Alma Mater Europaea Koper

23.05. 2019.

V tednu od 27. do 31. maja bodo na naši enoti AMEU Koper, Trubarjeva ulica 1, potekali Dnevi odprtih vrat, ki smo jih združili pod naslovom Zdravje za vse.

Preberi več

Projekt Young EU Voices o vseevropskih presejalnih programih

22.05. 2019.

Študentke in profesor AMEU ECM so uspešno zaključili projekt Young EU Voices v sodelovanju s televizijo AS iz Murske Sobote.

Preberi več

Fizioterapevti gostili vrhunska športnika invalida Darka Đurića in Nina Batagelja

20.05. 2019.

V okviru izbirnega predmeta Športne aktivnosti invalidnih oseb so študentje Fizioterapije in predavatelj mag. Tine Kovačič minulo soboto gostili vrhunska športnika invalida. V Mariboru sta se jim pridružila paraolimpijec Darko Đurić, ki je svetovni in evropski prvak v plavanju ter Nino Batagelj, nosilec izvrstne uvrstitve z nedavnega evropskem prvenstva v paraplesu.

Preberi več