Novice

Klara Trček – stara nova predsednica tutorjev

15.11. 2022.

V letošnjem študijskem letu 2022/2023 so izbrani novi tutorji. “Izjemno smo zadovoljni, da je letos število tutorjev prvo leto preseglo 50 naših najbolj pridnih študentov vseh smeri. Ti bodo usmerjali in še dodatno motivirali študente,” je poudaril izr. prof. dr. Sebastjan Kristovič, predsednik akademskega zbora in član komisije za izbor tutorjev.

Preberi več

Fakulteta za humanistični študij z novimi knjižnimi deli predavateljev

09.11. 2022.

Alma Mater Europaea – ISH, Fakulteta za humanistični študij vabi na predstavitev knjižnih del doc. dr. Gašperja Pirca – »Kritična hermenevtika« in doc. dr. Luke Trebežnika – prevod dela »Richard Kearney: Morebitni Bog«.

Preberi več

Svetovno združenje fizoterapevtov prepoznalo aktivnosti naših študentov

07.11. 2022.

Svetovno združenje fizoterapevtov (World Physiotherapy) je prepoznalo odlično delo in aktivnosti naših študentov fizioterapije, ki so ob letošnjem Svetovnem dnevu fizioterapije izvedli številne aktivnosti na temo najbolj razširjene kronične degenerativne bolezni sklepov - osteoartroze.

Preberi več

KATEDRA ZA SOCIALNO GERONTOLOGIJO O PRIMERIH DOBRIH PRAKS V EVROPSKEM PROSTORU

04.11. 2022.

Katedra za socialno gerontologijo je pripravila zanimivo diseminacijo obiskov skupnosti za starejše po Evropi preko programa Erasmus+ v obliki predstavitve, z naslovom SKUPNOSTI STAREJŠIH V EVROPSKEM PROSTORU: PRIMERI DOBRIH PRAKS.

Preberi več

16. MEDNARODNA JESENSKA ARHIVSKA ŠOLA

04.11. 2022.

Katedra za Arhivistiko Alma Mater vabi na 16. Mednarodno jesensko arhivsko šolo, ki bo potekala hibridno od nedelje, 27. 11. 2022, do sobote, 3. 12. 2022. Obravnavane bodo teme digitalne transformacije v arhivski znanosti (digitalizacija, umetna inteligenca, blockchain tehnologije in druge situacije).

Preberi več

Vzajemno učenje med Slovenijo in Norveško

02.11. 2022.

Alma Mater Europaea - ECM je minuli teden gostovala na norveški univerzi Høyskolen Kristiania. Obisk je predstavljal medinstitucionalno izmenjavo izkušenj in vzajemno učenje med Slovenijo in Norveško ter prenos dobrih praks v slovenski kontekst v obliki razvitih smernic in modela aktivnega učenja v visokem šolstvu.

Preberi več

Doktorski študenti socialne gerentologije na konferenci IFAC - TECIS 2022 v Prištini

31.10. 2022.

Alma Mater redno gostuje na mednarodnih konferencah Združenja International Federation of Automatic Control – IFAC.

Preberi več

Delavnica obravnave pacientov na varen in rehabilitacijski način

21.10. 2022.

V mednarodnem projektu RENE, v katerega je bila kot strateški partner vključena Alma Mater Europaea - ECM, je osrednji pomen predstavljal projekt Obravnava pacientov na varen in rehabilitacijski način (SAPHA) in je pilotiral s številnimi predavatelji in študenti iz različnih evropskih visokošolskih inštitucij.

Preberi več

Novi prostori knjižnice Alma Mater v Ljubljani

20.10. 2022.

Otvorili smo nove prostore založbe in knjižnice Alma Mater Europaea v naših prostorih na Dunajski cesti v Ljubljani.

Preberi več

Vabimo k oddaji prispevkov za svetovni kongres IFAC 2023

20.10. 2022.

Alma Mater Europaea – ECM, v sodelovanju z Norwegian University of Science and Technology organizira Open Invited Track. Dogodek se bo odvijal v okviru mednarodne konference združenja International Federation of Automatic Control - IFAC o tehnologiji, kulturi in mednarodni stabilnosti, ki bo potekala v Yokohami na Japonskem od 9. do 14. julija 2023.

Preberi več