Novice

Prof. dr. Trstenjakova o človekovih pravicah, trajnosti in digitalni dobi

12.01. 2023.

Nekdanja generalna pravobranilka in profesorica za Evropsko pravo v Avstriji in Sloveniji bo kot vabljena govorka na Mednarodni konferenci Za človeka gre 2023 predavala o človekovih pravicah, trajnosti in digitalni dobi.

Preberi več

Na Alma Mater smo ponosni na dosežke pedagoških sodelavcev

12.01. 2023.

Pedagoški sodelavci Alma Mater Europaea – ECM dosegajo odmevne uspehe doma in na tujem. S posebnim dogodkom smo se poklonili in zahvalili tistim profesorjem, ki so v minulem letu prejeli prestižne nagrade za vrhunske dosežke na različnih področjih.

Preberi več

Nemška služba za akademsko izmenjavo objavila nove štipendijske programe

08.01. 2023.

Veleposlaništvo ZR Nemčije je dodatno razpisalo štipendije Nemške službe za akademsko izmenjavo (DAAD) za študijsko leto 2023/2024.

Preberi več

Revija Atlanti+ sprejeta v Scopus

03.01. 2023.

V minulih dneh je izšla nova številka Mednarodne znanstvene revije za sodobno arhivsko teorijo in prakso Atlanti+, ki je bila sprejeta v Scopus. Revija Atlanti+ je namenjena vpisu v Web of Science. Vsebuje najkvalitetnejše prispevke z dogodkov, ki so jih v zadnjem letu organizirali na področju arhivistike.

Preberi več

Prispevki doktorskih študentov socialne gerontologije objavljeni v IFAC

03.01. 2023.

Doktorski študenti socialne gerontologije na Alma Mater so v okviru projekta Hierarhična zasnova in financiranje socialne infrastrukture pametnih srebrnih vasi pripravili prispevke, ki so bili 20. decembra objavljeni v IFAC-PapersOnLine, ki je indeksirana v WoS in Scopusu.

Preberi več

Študentski svet Alma Mater ima nove člane

29.12. 2022.

Na Alma Mater smo skladno s Pravilnikom o načinu volitev Študentskega sveta v decembru 2022 izpeljali volitve v Študentski svet Alma Mater Europaea – ECM. Pravočasno je kandidaturo oddalo 25 kandidatov.

Preberi več

Decembrski plesni spektakel Alma Mater Akademije za ples

28.12. 2022.

Študentke in študenti AMEU – Akademije za ples so minuli konec tedna pripravili pravi plesni spektakel. Decembrski Showcase v Gledališki dvorani Srednje vzgojiteljske šole, gimnazije in umetniške gimnazije Ljubljana je ponudil vpogled v delo in ustvarjalnost študentk in študentov ter njihovih mentorjev.

Preberi več

Na Alma Mater odslej tudi doktorski študij umetne inteligence

22.12. 2022.

Alma Mater Europea - ECM je bogatejša za akreditacijo študijskega programa tretje stopnje – Uporabna umetna inteligenca. Ob tej pomembni pridobitvi je čestitko izrazil tudi predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti akad. dr. Klaus Mainzer, ki je prepričan, da je raziskovanje umetne inteligence povezano z velikimi vizijami prihodnosti človeštva.

Preberi več

Na ogled razstava o nacističnem taborišču avtorja Daniela Siterja

21.12. 2022.

Raziskovalec in doktorski študent na Alma Mater Daniel Siter je avtor nove izvirne razstave "Iztrgati pozabi" o nacističnem taborišču za vojne ujetnike v Mariboru. Grafično, arhitekturno, vsebinsko, slikovno in po izvirnosti raziskovalnih ugotovitev gre za prvo takšno razstavo v slovenskem prostoru.

Preberi več

Dr. Škof prejemnik Zoisovega priznanja za vrhunske dosežke

20.12. 2022.

Dekan Alma Mater Europaea ISH – Fakultete za humanistični študij prof. dr. Lenart Škof je na sinočnji slavnostni podelitvi v Cankarjevem domu prejel Zoisovo priznanje za vrhunske znanstvene monografije na področju sodobne filozofije in etike.

Preberi več