Novice

Čezmejno sodelovanje na področju socialnega varstva in zdravstva

27.02. 2024.

Alma Mater Europaea – ECM se je kot partner projekta CENTINOSS udeležila svečanega podpisa pogodbe na Ministrstvu za kohezijo in regionalni razvoj RS.

Preberi več

Založba Alma Mater Press v minulem letu objavila kar 27 publikacij

22.02. 2024.

Založba Alma Mater Press, ki deluje v okviru Alma Mater Europaea - ECM, je znanstvena založba, ki se ukvarja s pripravo zbornikov mednarodnih znanstvenih konferenc, strokovnih in znanstvenih monografij ter visokošolskih učbenikov.

Preberi več

Štipendije za tečaje nemškega jezika na Bavarskem

20.02. 2024.

Bavarian Academic Center for Central, Eastern and Southeastern Europe (BAYHOST) razpisuje štipendije, ki vključujejo šolnino, nastanitev in prehrano za čas opravljanja brezplačnega tečaja nemškega jezika.

Preberi več

Vzdušje na vseh petih lokacijah Alma Mater odlično

19.02. 2024.

Zahvaljujemo se vsem dijakinjam in dijakom, ki so se nam minuli konec tedna pridružili na informativnih dnevih. Vzdušje na vseh petih lokacijah Alma Mater je bilo odlično!

Preberi več

O tehnologijah, ki so omogočile razvoj umetne inteligence

12.02. 2024.

Izr. prof. dr. Matej Mertik je na povabilo Slovenskega filozofskega društva predaval na njihovi drugi mednarodni konferenci z naslovom Violence and Interpretation, ki je v soorganizaciji Alma Mater Europaea ISH potekala minuli vikend v Ljubljani.

Preberi več

Alma Mater na smučkah

06.02. 2024.

Športna sekcija študentov Team Alma Mater je minuli ponedeljek na Areškem Pohorju pripravila zimski športni dan, ki so se ga udeležili tako študenti kot zaposleni. Čudovit sončen dan bo vsem ostal v nepozabnem spominu.

Preberi več

V spomin in poklon cenjenima kolegoma

02.02. 2024.

Alma Mater Europaea ISH je minuli večer v Rdeči dvorani ljubljanske Mestne hiše podelila častni posthumni doktorat Borutu Šukljetu in posthumno doktorsko listino Miranu Eriču.

Preberi več

Osvoji nagrado za svoje zaključno delo

29.01. 2024.

Mladinski svet Slovenije letos že petnajstič razpisuje nagrado za diplomska in magistrska dela s področja mladine.

Preberi več

Pedagoški pogovori

29.01. 2024.

Četrto srečanje pedagoških delavcev Alma Mater Europaea – ECM je bilo osredotočeno na spoznavanje različnih jezikovnih modelov ter možnosti njihove uporabe v pedagoško-didaktične namene poučevanja.

Preberi več

Prosto delovno mesto: Pridruži se ekipi Alma Mater

24.01. 2024.

Ste navdušeni nad mednarodnim projektnim sodelovanjem? Si želite oblikovanja mednarodnih povezav, spodbujanja pozitivnih sprememb in ustvarjanja priložnosti za osebno rast? Ste pri delu samoiniciativni in dosledni, ob tem pa tudi odlično govorite angleško, nemško ali hrvaško?

Preberi več