Študenti - zgodbe o uspehu

Fizioterapija v paliativni oskrbi

24.01. 2024.

Študentka fizioterapije Daša Leskovar se je odločila, da razišče, kaj menijo fizioterapevti o fizioterapiji pri paliativnih pacientih, pri tem pa jo je še posebej zanimalo, kakšno je njihovo stališče o izvajanju fizioterapije v domačem okolju pri le-teh pacientih.

Preberi več

Kinezioterapija učinkovita pri multipli sklerozi

17.01. 2024.

Diplomantka fizioterapije Zala Oblak je v zaključnem delu pod mentorstvom pred. Tatjane Horvat predstavila vpliv kinezioterapije na ravnotežje pri bolnikih z multiplo sklerozo v kronični fazi.

Preberi več

Ula Humar izboljšala državna rekorda v powerliftingu

05.01. 2024.

Ula Humar, študentka fizioterapije na Alma Mater Europaea, si je z uspešnim nastopom na Univerzitetnem prvenstvu v powerliftingu v Kranjski Gori, s 410 kg sestevka (147,5 kg počepa, 77,5 kg potiska s prsmi in 185 kg mrtvega dviga), priborila tretje mesto v tesnem boju v kategoriji do 63 kg. S tem je izboljšala tudi državna rekorda v mrtvem dvigu in seštevku. Čestitamo!

Preberi več

Udarni globinski valovi zmanjšujejo bolečino v peti

21.12. 2023.

Študentka Tjaša Esih je v diplomski nalogi ugotovila, da terapija z udarnimi globinskimi valovi pri pacientih s plantarnim fascitisom zmanjša bolečino, občutljivost pete, debelino plantarne fascije in njeno togost ter izboljša funkcijo stopala.

Preberi več

Prostočasne aktivnosti v domovih za starejše

20.12. 2023.

Rosana Šturm, študentka socialne gerontologije, je z raziskavo v magistrski nalogi ugotovila, da je vključevanje stanovalcev domov za ostarele v delovanje lokalne skupnosti izjemnega pomena, saj se tako ne izolirajo in ohranijo socialne stike.

Preberi več

Masaža na delovnem mestu

19.12. 2023.

Masaža, ena najstarejših oblik zdravljenja, se že stoletja uporablja za lajšanje bolečin, sproščanje napetosti in izboljšanje splošnega počutja.

Preberi več

Bolečine v križu pri fizioterapevtskem delu

16.12. 2023.

S pravilnim življenjskim slogom ter upoštevanjem ergonomije na delovnem mestu lahko pozitivno vplivamo na zdravje svoje hrbtenice in s tem preprečimo morebitne bolečine in poškodbe poudarja diplomantka fizoterapije Nika Turk, ki je uspešno izvedla svojo diplomsko raziskavo pod mentorstvom viš. pred. Patricija Goubar.

Preberi več

Kronično vnetje ramenskega sklepa

23.11. 2023.

Namen diplomskega dela študentke fizioterapije Nike Kovač je bil ugotoviti vpliv tarčne radiofrekvenčne terapije na obseg gibljivosti in jakost bolečine pri pacientih z adhezivnim kapsulitisom.

Preberi več

Zdravljenje športnih poškodb

23.11. 2023.

Diplomant fizioterapije na Alma Mater Luka Horvat je pod mentorstvom pred. Tatjane Horvat ugotavljal koristne učinke ekscentrične vadbe pri rehabilitaciji športnih poškodb spodnjih okončin.

Preberi več

Diplomant Alma Mater razvil aplikacijo za golf

10.11. 2023.

Diplomant spletnih in informacijskih tehnologij na Alma Mater Timofei Zagladkin je v zaključnem delu razvil razvoj mobilne aplikacije za golf za iOS in Android.

Preberi več