Študenti - zgodbe o uspehu

Yahaya, mladenič, ki je spremenil moj pogled na svet

02.10. 2023.

Študentka fizioterapije na Alma Mater Petra Bošnjak se je pridružila odpravi Fizioterapevtov brez meja v Gano. Pravi, da je bila izkušnja nepozabna. Vtise je združila v spodnjem pismu. Vredno branja!

Preberi več

Fizioterapevti veliko prispevajo k rehabilitaciji oseb z demenco

28.09. 2023.

Z ozaveščanjem družbe lahko osebam z demenco omogočimo pravočasno zdravljenje in kakovostno življenje v družbi, zato je študentka fizioterapije na Alma Mater Nina Cmager svoje diplomsko delo posvetila prav tej temi.

Preberi več

Preprečite težave med nosečnostjo s fizioterapijo

27.09. 2023.

Diplomantka fizioterapije na Alma Mater Vita Gorenc je v zaključni nalogi postregla z informacijami o učinkovitosti in smernicah fizioterapevtskih pristopov pri obvladovanju in preprečevanju težav med nosečnostjo.

Preberi več

Rehabilitacija po možganski kapi

27.09. 2023.

Zelo aktivna in uspešna študentka fizioterapije na Alma Mater Klara Trček, ki je tudi predsednica tutorjev na Alma Mater, je uspešno zagovarjala svoje diplomsko delo na temo učinkovitosti neinvazivne možganske stimulacije na motorično funkcijo zgornjega uda pri pacientih po možganski kapi, ki je nastalo pod mentorstvom pred. Tatjane Horvat.

Preberi več

Pravilno rokovanje z nedonošenčkom

27.09. 2023.

Maruša Šteharnik je študij fizioterapije na Alma Mater zaključila z diplomsko nalogo o uporabi baby handling metode med starši nedonošenčkov v Sloveniji.

Preberi več

Trpite za bolečino globoko v zadnjičnem predelu?

26.09. 2023.

Študentka fizioterapije na Alma Mater Lara Žižek je v diplomski nalogi predstavila piriformis sindrom, njegovo zdravljenje in vlogo fizioterapevta pri zdravljenju. Pregledala in primerjala je strokovno in znanstveno literaturo, predstavila simptome, znake, postopke zdravljenja ter sodobne načine lajšanja piriformis sindroma.

Preberi več

Pesniški prvenec študentke Alma Mater

25.09. 2023.

Študentka humanistike na Alma Mater Europaea – ISH Lara Božak je izdala svoj pesniški prvenec Z luknjami v prepihu. Iskrene čestitke!

Preberi več

Fizioterapevti nepogrešljivi tudi v paliativni oskrbi

25.09. 2023.

Teja Javernik je sveža diplomnatka fizioterapije na Alma Mater. V zaključnem delu se je posvečala vlogi fizioterapije v procesu paliativne oskrbe ter analizirala njen prispevek k izboljšanju kakovosti življenja in blaženja simptomov pri paliativnih bolnikih.

Preberi več

Študent fizioterapije in gledališki umetnik

22.09. 2023.

»Študij fizioterapije me je pritegnil, ker rad pomagam ljudem, hkrati pa sem velik ljubitelj športa. Študij na Alma Mater je resnično zelo prilagodljiv in mi omogoča, da se lahko ob študijskih obveznostih posvečam še eni svoji ljubezni - snemanju in gledališču,« pravi študent fizioterapije na Alma Mater Domen Blatnik, ki je sicer tudi filmski in gledališki igralec ter gledališki improvizator.

Preberi več

Reševanje spolnih motenj s fizioterapijo

19.09. 2023.

Spolne motnje so tema, o kateri ljudje, ki se z njimi soočajo, ne govorijo radi. Diplomant fizioterapije Marcel Ulčnik je pod mentorstvom viš. pred. Particije Goubar raziskoval ozaveščenost splošne populacije o vlogi fizioterapije pri reševanju spolnih motenj.

Preberi več