Dogodki

Predavanje dr. Majde Naji: Zgodbe beguncev

07.06. 2022.

Alma Mater Europaea - ECM bo obiskala doktorica pedagoških ved Majda Naji, ki se ukvarja s področjem vzgoje in izobraževanja za trajnostni razvoj ter z globalnim izobraževanjem.

Preberi več

Tutorji vabijo na delavnice

06.06. 2022.

Spoštovani kolegi in kolegice,
tokrat tutorji za vas pripravljamo nov dogodek z naslovom Karierna delavnica – Fizioterapija. Pridružite se nam lahko naslednjo sredo, 08. 06. 2022, ob 18:00, preko tutorske povezave: https://almamater-si.zoom.us/my/tutorstvo

Preberi več

Na srečanju vodilnih evropskih fizioterapevtov tudi doc. dr. Tine Kovačič

27.05. 2022.

Predstojnik doktorskega študija fizioterapija doc. dr. Tine Kovačič, predsednik Združenja fizioterapevtov Slovenije, je ob zaključku tridnevnega srečanja vodilnih fizioterapevtov pri Europe region World Physiotherapy sodeloval pri številnih formalnih in neformalnih diskusijah.

Preberi več

KATEDRA ZA SPLET ALMA MATER EUROPAEA VABI NA POSVET O INFORMACIJSKI VARNOSTI

24.05. 2022.

Vljudno vabljeni na posvet »Digitalna suverenost in informacijska varnost danes in jutri«, ki ga organizira katedra za Splet Alma Mater Europaea – ECM v četrtek, 26. maja 2022, ob 19. uri.

Preberi več

Gala plesni večer Alma Mater Europaea – Akademije za ples

19.05. 2022.

Gala plesni večer AMEU - Akademije za ples, poimenovan po Nietzschejevem imperativu, je predstava ob zaključku študijskega leta, ki jo skupaj pripravijo predavateljice in predavatelji ter študentke Akademije za ples.

Preberi več

Študentski svet uspešno izpeljal študentsko konferenco

19.05. 2022.

»Študentski svet AMEU – ECM si šteje v čast, da je imel letos priložnost gostiti 14. študentsko konferenco s področja zdravstvenih ved. Zelo smo veseli odziva, saj je bilo predstavljenih 52 prispevkov študentov iz 8 sodelujočih fakultet,« je ob koncu študentske konference zdravstvenih ved, ki jo je letos gostil Študentski svet Alma Mater v Mariboru, dejal Vid Vedlin, predsednik študentskega sveta Alma Mater.

Preberi več

Raziskovalci Alma Mater ISH pripravili zanimiv panel

18.03. 2022.

V sklopu 10. znanstvene konference z mednarodno udeležbo pod okriljem Alma Mater Europaea in Evropske akademije znanosti in umetnosti se je odvijal humanistični panel, razdeljen v dva sklopa, posvečen kulturnim formacijam in kulturnemu spominu. Slednje zaobjema programska skupina Raziskave kulturnih formacij (P6-0278), ki jo financira ARRS, program pa se izvaja na AMEU – ISH. S svojimi referati (predstavitvami svojih raziskav v sklopu omenjenega programa) so sodelovali tudi člani programske skupine. Panel je moderiral asist. Daniel Siter, ki je v vlogi panelista predstavljal še svoj prispevek.

Preberi več

Konferenca presegla vsa pričakovanja

18.03. 2022.

»Letošnja jubilejna 10. znanstvena konferenca Za človeka gre je presegla vsa naša pričakovanja. V sedmih dneh smo gostili več kot 250 panelistov, dnevno se nam je pridružilo več kot 2000 udeležencev, ki so spremljali 60 okroglih miz in panelov,« je ob zaključku konference poudarila doc. dr. Barbara Toplak Perovič, glavni tajknik Alma Mater Europaea – ECM.

Preberi več

Digitalizacija naj v ospredje postavi človeka

16.03. 2022.

Dne 15. marca 2022 so na okrogli mizi na temo Etičnih izzivov digitalne transformacije razpravljali jezuit in profesor na Papeški univerzi Gregoriani dr. Peter Lah, ustavni sodnik in znanstveni svetnik dr. Rok Svetlič ter izredni profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani dr. Vojko Strahovnik. Dogodek je povezoval docent dr. Luka Martin Tomažič.

Preberi več

V živo iz Ukrajine: kako varovati arhive v času vojne?

15.03. 2022.

»Arhivistom trenutno največjo bojazen predstavljata uničenje unikatnih in nenadomestljivih arhivskih dokumentov ali še huje, potencialno zajetje dokumentov s strani ruskih sil. Rusija namreč že stoletja mačehovsko izvaža ukrajinske kulturne lastnine in zasega arhivske dokumente, ki ji koristijo za operativno uporabo,« je na 7. svetovnem arhivskem simpoziju, ki poteka v sklopu 10. mednarodne znastvene konfernce Za človeka gre na Alma Mater, pojasnila dr. Maryna Paliienko, ki se je v živo javila iz Ukrajine.

Preberi več