Novice in dogodki

Zbornik recenziranih prispevkov - VZGOJA, IZOBRAŽEVANJE IN DUŠEVNO ZDRAVJE

20.11. 2023.

Alma Mater PRESS je izdala zbornik recenziranih prispevkov o vzgoji, izobraževanju in duševnem zdravju iz 11. mednarodne znanstvene konference Za človeka gre 2023: Družbeni in tehnološki razvoj v službi varnosti in dostojanstva.

Preberi več

Nikodemovi večeri 2023

20.11. 2023.

Alma Mater Europaea – ECM v sodelovanju s Katoliškim akademskim združenjem Amos in Univerzitetno župnijo Maribor vabi na Nikodemove večere, ki bodo letos potekali na temo etike življenja, s pogledom na vprašanje evtanazije.

Preberi več

Vladavina prava v slovenskem ustavnem redu in širše

17.11. 2023.

Doc. dr. Luka Martin Tomažič je izsledke po opravljeni analizi sodne prakse Ustavnega sodišča Republike Slovenije o uporabi in razumevanju pojma vladavine prava izdal monografijo z naslovom Vladavina prava v slovenskem ustavnem redu. V okviru predstavitve monografije se je v studiu Alma Mater na to temo odvila poglobljena okrogla miza.

Preberi več

Iza Gobar svetovna prvakinja v terapevtski masaži

16.11. 2023.

Iza Gobar, diplomantka fizioterapije na Alma Mater, je 12. novembra 2023 postala svetovna prvakinja v terapevtski masaži - World massage Super cup champion.

Preberi več

Daniel Siter na raziskovalnem delu v Arhivu Jugoslavije

16.11. 2023.

Raziskovalec asist. Daniel Siter, doktorski študent Alma Mater Europaea ISH, je pridobil 12-dnevno raziskovalno gostovanje v Arhivu Jugoslavije v Beogradu, kjer raziskuje subverzivno delovanje Švabsko-nemške kulturne zveze (Kulturbund) in njenih članov na Slovenskem v letih 1922–1945.

Preberi več

Alma Mater nudi vesolje kariernih priložnosti

16.11. 2023.

Alma Mater se je odlično predstavila na 8. Kariernem sejmu v Mariboru, ki je potekal pod že znanim sloganom Vesolje priložnosti.

Preberi več

On-line informativni dnevi Alma Mater

15.11. 2023.

Znanje in praktične izkušnje, pridobljene tekom študijskega procesa, so ključ do prihodnosti.

Preberi več

Direktorska šola: Ravnanje s človeškimi viri

14.11. 2023.

Program za vodenje socialno varstvenega zavoda - direktorska šola, ki ga izvaja Alma Mater, poteka odlično. V teh dneh udeleženci na Izobraževalnem centru Socialne zbornice Slovenije pridobivajo znanje o ravnanju s človeškimi viri.

Preberi več

Študentke na Dnevih Socialne zbornice Slovenije

14.11. 2023.

Študentke socialne gerontologije na Alma Mater so se v začetku oktobra, pod mentorstvom prof. ddr. Marije Ovsenik, udeležile 29. Dnevov Socialne zbornice Slovenije z naslovom »Krepitev moči zaposlenih na področju socialnega varstva«.

Preberi več

Diplomant Alma Mater razvil aplikacijo za golf

10.11. 2023.

Diplomant spletnih in informacijskih tehnologij na Alma Mater Timofei Zagladkin je v zaključnem delu razvil razvoj mobilne aplikacije za golf za iOS in Android.

Preberi več