Novice in dogodki

Stanje slovenskega vzgojno-izobraževalnega sistema je kritično

29.11. 2023.

Na Alma Mater Europaea se je odvila izjemno zanimiva strokovna razprava o najbolj perečih izzivih vzgojno-izobraževalnega sistema v Sloveniji. Preko 800 slušateljic in slušateljev nakazuje, da je problematika na področju vzgoje in izobraževanja izredno aktualna in skrb vzbujajoča.

Preberi več

Uspešen pričetek Mednarodnega arhivskega dne in arhivske šole

28.11. 2023.

Na Alma Mater se je pričela 33. konferenca Mednarodni arhivski dan in 17. mednarodna jesenska arhivska šola, ki bo potekala hibridno vse do 2. decembra 2023.

Preberi več

Nov zbornik s področja gerontologije

23.11. 2023.

Izšel je zbornik prispevkov raziskovalcev z različnih področij, ki povezujejo gerontološko problematiko z vprašanji zdravja in podpori funkcionalnim zmožnostim, urbanizma in prostorskega planiranja za objekte, namenjene starejšemu prebivalstvu.

Preberi več

Kronično vnetje ramenskega sklepa

23.11. 2023.

Namen diplomskega dela študentke fizioterapije Nike Kovač je bil ugotoviti vpliv tarčne radiofrekvenčne terapije na obseg gibljivosti in jakost bolečine pri pacientih z adhezivnim kapsulitisom.

Preberi več

Zdravljenje športnih poškodb

23.11. 2023.

Diplomant fizioterapije na Alma Mater Luka Horvat je pod mentorstvom pred. Tatjane Horvat ugotavljal koristne učinke ekscentrične vadbe pri rehabilitaciji športnih poškodb spodnjih okončin.

Preberi več

Nikodemovi večeri 2023

20.11. 2023.

Alma Mater Europaea – ECM v sodelovanju s Katoliškim akademskim združenjem Amos in Univerzitetno župnijo Maribor vabi na Nikodemove večere, ki bodo letos potekali na temo etike življenja, s pogledom na vprašanje evtanazije.

Preberi več

Zbornik recenziranih prispevkov - VZGOJA, IZOBRAŽEVANJE IN DUŠEVNO ZDRAVJE

20.11. 2023.

Alma Mater PRESS je izdala zbornik recenziranih prispevkov o vzgoji, izobraževanju in duševnem zdravju iz 11. mednarodne znanstvene konference Za človeka gre 2023: Družbeni in tehnološki razvoj v službi varnosti in dostojanstva.

Preberi več

Vladavina prava v slovenskem ustavnem redu in širše

17.11. 2023.

Doc. dr. Luka Martin Tomažič je izsledke po opravljeni analizi sodne prakse Ustavnega sodišča Republike Slovenije o uporabi in razumevanju pojma vladavine prava izdal monografijo z naslovom Vladavina prava v slovenskem ustavnem redu. V okviru predstavitve monografije se je v studiu Alma Mater na to temo odvila poglobljena okrogla miza.

Preberi več

Iza Gobar svetovna prvakinja v terapevtski masaži

16.11. 2023.

Iza Gobar, diplomantka fizioterapije na Alma Mater, je 12. novembra 2023 postala svetovna prvakinja v terapevtski masaži - World massage Super cup champion.

Preberi več

Daniel Siter na raziskovalnem delu v Arhivu Jugoslavije

16.11. 2023.

Raziskovalec asist. Daniel Siter, doktorski študent Alma Mater Europaea ISH, je pridobil 12-dnevno raziskovalno gostovanje v Arhivu Jugoslavije v Beogradu, kjer raziskuje subverzivno delovanje Švabsko-nemške kulturne zveze (Kulturbund) in njenih članov na Slovenskem v letih 1922–1945.

Preberi več