Novice in dogodki

Umetna inteligenca v zaposlitvenih postopkih

27.10. 2023.

Janja Bedič Ferenčak je uspešno zaključila študij managementa poslovnih sistemov na Alma Mater. Analizirala je deset aplikacij umetne inteligence za uporabo v zaposlitvenih postopkih v podjetjih.

Preberi več

Novo vodstvo in rekordno število tutorjev

27.10. 2023.

"Želim si čim bolj povezati vse študente vseh lokacij Alma Mater," je pojasnil Sebastian Pečnik, novoizvoljeni predsednik tutorjev študentov Alma Mater za študijsko leto 2023/2024.

Preberi več

Simpozij o kralju Samu osvetlil njegov pomen v akademski skupnosti

26.10. 2023.

Alma Mater Europaea – ISH je v soorganizaciji s Slovensko akademijo znanosti in umetnosti pripravila znanstveni simpozij o kralju Samu ob 1400. obletnici začetka njegove vladavine.

Preberi več

Trening hoje s pomočjo robota

26.10. 2023.

Diplomantka fizioterapije Manca Schmid se je v zaključnem delu pod mentorstvom pred. Tatjane Horvat posvetila učinkom robotsko podprtega treninga hoje in treninga hoje s pomočjo virtualne resničnosti pri osebah po možganski kapi.

Preberi več

Padci pri starostnikih

24.10. 2023.

Študent fizioterapije na Alma Mater David Kepe je v diplomskem delu predstavil problematiko padcev pri starejših ljudeh, ki predstavljajo enega od najpogostejših vzrokov za omejeno gibljivost in invalidnost pri starejši populaciji.

Preberi več

Spopadanje z urinsko inkontinenco

24.10. 2023.

Študentka Maruška Abeln je pod mentorstvom prof. dr. Iztoka Takača uspešno diplomirala na študijskem programu Fizioterapija. V zaključni nalogi se je osredotočila na urinsko inkontinenco.

Preberi več

Fizioterapevtske tehnike pri preobremenitvenih poškodbah

24.10. 2023.

Matic Vesel, vrhunski športnik in košarkar, je na Alma Mater zaključil študij fizioterapije. Poglobil se je v mehkotkivne preobremenitvene poškodbe.

Preberi več

Umetna inteligenca in pravo

23.10. 2023.

Alma Mater je partner 1. konference Umetna inteligenca in pravo, ki bo v potekala 6. in 7. novembra 2023 v Portorožu.

Preberi več

Alma Mater usmerjena v razvoj UI tehnologij in rešitev

23.10. 2023.

Izr. prof. dr. Matej Mertik se je pred nekaj dnevi v Računalniškem muzeju v Ljubljani udeležil javnega posveta na temo ustanovitve Nacionalnega centra za umetno inteligenco (UI), ki ga je pripravilo Ministrstvo za digitalno preobrazbo RS.

Preberi več

Okrevanje po operaciji karpalnega kanala

22.10. 2023.

O fizioterapevtskih metodah, ki so najbolj učinkovite pri izboljšanju funkcije roke in zmanjšanju bolečine po operaciji karpalnega kanala je raziskovala študentka fizioterapije na Alma Mater Melanie Pristovnik.

Preberi več