Novice in dogodki

Digitalizacija naj v ospredje postavi človeka

16.03. 2022.

Dne 15. marca 2022 so na okrogli mizi na temo Etičnih izzivov digitalne transformacije razpravljali jezuit in profesor na Papeški univerzi Gregoriani dr. Peter Lah, ustavni sodnik in znanstveni svetnik dr. Rok Svetlič ter izredni profesor na Filozofski fakulteti Univerze v Ljubljani dr. Vojko Strahovnik. Dogodek je povezoval docent dr. Luka Martin Tomažič.

Preberi več

V živo iz Ukrajine: kako varovati arhive v času vojne?

15.03. 2022.

»Arhivistom trenutno največjo bojazen predstavljata uničenje unikatnih in nenadomestljivih arhivskih dokumentov ali še huje, potencialno zajetje dokumentov s strani ruskih sil. Rusija namreč že stoletja mačehovsko izvaža ukrajinske kulturne lastnine in zasega arhivske dokumente, ki ji koristijo za operativno uporabo,« je na 7. svetovnem arhivskem simpoziju, ki poteka v sklopu 10. mednarodne znastvene konfernce Za človeka gre na Alma Mater, pojasnila dr. Maryna Paliienko, ki se je v živo javila iz Ukrajine.

Preberi več

Visoki gostje na uvodu konference Za človeka gre

12.03. 2022.

Na uvodnem dnevu konference Za človeka gre, ki se zaključuje v petek, 18. marca, so svoje besede prispevali: Boris Pahor, predsednik Republike Slovenije, Mark Boris Andrijanič, minister za digitalno preobrazbo, prof. dr. Felix Unger, častni predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti in prof. dr. Ivo Šlaus, častni predsednik Svetovne akademije znanosti in umetnosti.

Preberi več

Vabljeni na EURACTIV okroglo mizo o samovozečih avtomobilih

12.03. 2022.

V okviru 10. mednarodne konference Za človeka gre 2022: Etični izzivi digitalne transformacije, ki poteka med 11. in 18. marcem 2022 na Alma Mater Europaea, se bo 14. marca med 14:30 in 15:45 odvila virtualna okrogla miza EURACTIV o izzivih in prihodnosti samovozečih avtomobilov.

Preberi več

Je čas za opustitev potnih listov?

12.03. 2022.

V okviru 10. mednarodne konference Za človeka gre 2022: Etični izzivi digitalne transformacije, ki poteka med 11. in 18. marcem 2022 na Alma Mater Europaea, se bo v ponedeljek, 14. marca med 10:00 in 11:00 odvil intervju s profesorjem prava Dimitryjem Kochenovim iz Central European University o problematiki potnih listov in razlogih za njihovo opustitev.

Preberi več

ZA ČLOVEKA GRE 2022: NAJVEČJI ZNANSTVENI DOGODEK V SLOVENIJI

11.03. 2022.

Največja vsakoletna mednarodna znanstvena konferenca v Sloveniji »Za človeka gre« v organizaciji Alma Mater Europaea in Evropske akademije znanosti in umetnosti, ki je letos posvečena etičnim izzivom digitalne transformacije, se je danes uspešno začela. Prvo dan dogodka je postregel z eminentnimi imeni akademskega sveta. Na rasizem se moramo odzvati z orogčenjem, je poudarila dekanja Pravne fakultete Univerze v Oxfordu Mindy Chen-Wishart.

Preberi več

10. jubilejna mednarodna znanstvena konferenca - ZA ČLOVEKA GRE 2022: ETIČNI IZZIVI DIGITALNE TRANSFORMACIJE

10.03. 2022.

Vsakoletna največja mednarodna znanstvena konferenca v Sloveniji »Za človeka gre«, letos jubilejna deseta, ki jo organizirata Alma Mater Europaea in Evropska akademija znanosti in umetnosti, napoveduje eminentne govorce in znastvenike.

Preberi več

Pogovor o etičnih, psihosocialnih in duhovnih vidikih epidemije

02.03. 2022.

Društvo za primerjalno religiologijo in Slovenska matica vljudno vabita na pogovor o etičnih, psihosocialnih in duhovnih vidikih epidemije, ki bo potekal danes, 2. marca 2022, ob 18. uri v dvorani Slovenske matice na Kongresnem trgu 8/I v Ljubljani.

Preberi več

Prijave za redni študij Zdravstvene nege in Socialne gerontologije preko Evš SO ODPRTE DO 18. 3. 2022

28.02. 2022.

V kolikor se želite prijaviti na redni ali izredni študij Zdravstvene nege in/ali Socialne gerontologije morate v obrazcu pri oddaji prijave za vpis na portalu eVŠ izbrati »Javni visokošolski zavodi in koncesije«. V sistem treh želja izpolnite prijavo tako za redni, kot izredni študij.

Preberi več

IZJAVA ZA MEDIJE V ZVEZI S PRIDOBITVIJO KONCESIJ V VISOKEM ŠOLSTVU 2022

24.02. 2022.

V Sloveniji se že več let soočamo s pomanjkanjem zdravstvenih delavcev v zdravstvenih in socialnih zavodih. Problem pomanjkanja kadra je posledica slabega kadrovskega načrtovanja v preteklosti glede na demografske spremembe in premalo razpisanih mest za zdravstvene in socialne programe.

Preberi več