Novice in dogodki

Priznan mednarodni gost na študijski smeri Avtizem

02.02. 2022.

V okviru magistrskega programa Zdravstvene vede - smer Avtizem bomo v februarju in marcu gostili mednarodno priznanega strokovnjaka s področja avtizma, dr. medicine, prof. dr. Vladimirja Trajkovskega z Medicinske fakultete – Univerze sv. Cirila in Metoda v Skopju.

Preberi več

SenQuality - Priprava na starost

28.01. 2022.

V projektu SenQuality – Preparation for later life (SenQuality - Priprava na starost) se trenutno izvaja drugi intelektualni rezultat, ki se navezuje na refleksijo starosti.

Preberi več

VABILO NA PREDSTAVITEV DISPOZICIJE - NEJC KRAŠOVEC

27.01. 2022.

Vabimo vas na PREDSTAVITEV DISPOZICIJE doktorske disertacije Nejca Krašovca na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom Model gradnikov nove paradigme aktivnega staranja v Sloveniji in sekundarnim naslovom-

Preberi več

VABILO NA ZAGOVOR DOKTORSKE DIZERTACIJE - ZDRAVKO MAČEK

27.01. 2022.

Vabimo vas na ZAGOVOR doktorske disertacije Zdravko Mačka na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom UČINCI KOMBINACIJE STANDARDNOG TRETMANA I GRUPNOG VJEŽBANJA NA OPORAVAK PSIHOFIZIČKOG FUNKCIONIRANJA STARIJIH OSOBA NAKON MOŽDANOG UDARA

Preberi več

Premierna predstavitev znanstvene monografije Daniela Siterja

20.01. 2022.

V soboto 22. januarja 2022, ob 18. uri, vabljeni v Rogaško Slatino (Anin dvor, Cvetlični hrib 1A), kjer bo Daniel Siter predstavil svojo znanstveno monografijo Rogaška Slatina pod kljukastim križem: Zdravilišče med okupacijo 1941–1945.

Preberi več

Mednarodni simpozij doktorskih študentov

19.01. 2022.

V ponedeljek, 31. 1. 2022, se bodo na 1. mednarodnem simpoziju srečali študenti, ki pripravljajo doktorske disertacije. Na dogodek, ki ga organizira Katedra za arhivistiko in dokumentologijo na Alma Mater Europaea, se je do sedaj prijavilo 18 študentov iz desetih držav. Predstavili bodo teze in objavili pričakovane rezultate svojih doktorskih disertacij.

Preberi več

Prvi v Sloveniji: visokotehnološka rehabilitacija po možganski kapi

13.01. 2022.

V fizioterapevtski ambulanti Zavod Terapija, ki deluje pod okriljem Alma Mater, so z letošnjim letom bogatejši za aparat RecoveriX, ki omogoča celovitejši pristop pri terapevtski obravnavi pacientov po možganski kapi. Aparat RecoveriX deluje kot orodje za rehabilitacijo na osnovi BCI (Brain Computer Interfaces) sistemov, s ciljem obnovitve gibanja zgornjih in spodnjih udov oziroma hemipareze.

Preberi več

Novo vodstvo: Vid Vedlin postal predsednik ŠS Alma Mater

11.01. 2022.

Na konstitutivni seji Študentskega sveta Alma Mater Europaea za leto 2021/22 je bil za predsednika izvoljen Vid Vedlin, za podpredsednico pa Anja Lašič. Tako je na mestu predsednika zamenjal Mateja Mravljaka, ki je odlično opravljal svoje delo.

Preberi več

[KOLUMNA] SREČA – NAJBOLJ PRODAJANA ZNAMKA VSEH ČASOV

04.01. 2022.

Dr. Sebastjan Kristovič v tokratni kolumni za revijo Ognjišče razmišlja o novodobnem dojemanju sreče in večnem pehanju za njo.

Preberi več

COVID-19 IN STAREJŠI ODRASLI: VČERAJ, DANES, JUTRI - Znanstvena konferenca z mednarodno udeležbo

03.01. 2022.

Katedra za Socialno gerontologija na Alma Mater Europaea-ECM v petek, 18. februarja 2022, organizira znanstveno konferenco z mednarodno udeležbo s področja socialne gerontologije, ki bo potekala v on-line izvedbi.

Preberi več