Novice

Izšel je zbornik Eko, zeleno, modro, trajnostno v humanistiki

20.04. 2022.

Pri založbi AMEU-ISH je izšla nova knjiga - zbornik Eko, zeleno, modro, trajnostno v humanistiki, ki sta ga uredila Lenart Škof in Ignac Navernik.

Preberi več

Začetek Direktorske šole

14.04. 2022.

Alma Mater Europaea – ECM začenja z izvajanjem programa direktorske šole za vodenje socialno varstvenih zavodov, dne 21. aprila 2022 ob 9. uri, na lokaciji Alma Mater Europaea – ECM, Slovenska ulica 17, Maribor.

Preberi več

Prostovoljke: z novimi izkušnjami iz Gambije

13.04. 2022.

Ponosni smo na naše študentke in študente, ki sedaj že tradicionalno prostovoljno odpotujejo v Gambijo, kjer kot bodoči fizioterapevti pomagajo v lokalni bolnišnici.

Preberi več

Državni sekretar dr. Mitja Slavinec obiskal Alma Mater v Murski Soboti

13.04. 2022.

»Murska Sobota bo po več kot 10 letih prizadevanja postala visokošolsko središče, ki omogoča brezplačen študij zdravstvene nege. Prizadevanja študentov, ki so več let opozarjali na potrebo po financiranju študija zdravstvene nege v Pomurju, so se obrestovala. Zato smo izredno hvaležni prof. dr. Mitji Slavincu, ki je prisluhnil potrebam študentom v Pomurju. Alma Mater je namreč prav pod to Vlado RS pridobila koncesijo za izvajanje rednega študija zdravstvene nege, čeprav le za 25 študentov letno,« je zbrane nagovorila doc. dr. Barbara Toplak Perovič, glavni tajnik Alma Mater Europaea – ECM.

Preberi več

Ministrstvo za obrambo RS organizira informativni dan za študente informatike in računalništva

07.04. 2022.

Ministrstvo za obrambo RS v torek, 19. aprila, in v sredo, 20. aprila 2022, med 9. in 14. uro v Ljubljani organizira informativni dan za študente informatike in računalnišva. Beseda bo tekla o pospešenem razvijanju kibernetske obrambe, kibernetske varnosti, napredne komunikacijsko-informacijske tehnologije, elektroniki in telekomunikacijah.

Preberi več

Mednarodni projektni sestanek SenQuality - Preparation for later life

04.04. 2022.

Na Alma Mater Europaea - ECM smo v okviru Erasmus+ projekta SenQuality - Preparation for later life organizirali mednarodni projektni sestanek, ki je potekal od 29. marca do 30. marca 2022. Na sestanku so bili prisotni projektni partnerji iz Nemčije, Grčije, Poljske, Španije in Italije.

Preberi več

Arhivisti AMEU - ECM na poslovnem zajtrku podjetja Mikrografija

04.04. 2022.

Študij Arhivistike smo predstavili na poslovnem zajtrku podjetja Mikrografija.

Preberi več

Dr. Aleš Maver o aktualnih razmerah v Ukrajini

01.04. 2022.

Kdaj bi se lahko končala vojna v Ukrajini? Kakšni so zgodovinski vidiki, ki so pripeljali do stanja, ki že nekaj tednov ostaja na naslovnicah in kot prva novicamv medijih? Zanimivo predavanje o ukrajinsko-ruskih odnosih je na Alma Mater poželo veliko zanimanja. Dr. Aleš Maver, zgodovinar in politični komentator, je podrobno predstavil svoje poglede.

Preberi več

NOVO! Direktorska šola

31.03. 2022.

Alma Mater Europaea – ECM pričenja 21. aprila 2022 s Programom za vodenje socialno varstvenega zavoda - direktorsko šolo, ki je namenjena na novo imenovanim direktorjem in vodjem služb v socialno varstvenih zavodih.

Preberi več

Asist. Daniel Siter predaval na trilateralnem mednarodnem znanstvenem seminarju

25.03. 2022.

Asist. Daniel Siter je s svojim referatom sodeloval kot predavatelj na trilateralnem mednarodnem znanstvenem seminarju ("The Holocaust as a Starting Point"), ki je potekal med 22. in 24. marcem 2022 v Zagrebu.

Preberi več