Novice

Postani Erasmus+ tutor

11.09. 2023.

Mednarodna pisarna Alma Mater Europaea razpisuje dve tutorski mesti za tuje gostujoče študente, ki bodo na študijski izmenjavi v 2023/2024.

Preberi več

Vpliv digitalizacije na neenakost pri delu v starosti

08.09. 2023.

Predstojnik doktorskega študija socialne gerontologije na Alma Mater ddr. David Bogataj in doktorski študent Mihael Nedeljko se na Cipru udeležujeta konference Neenakosti pri delu v poznejšem življenju, ki jih na novo opredeljuje digitalizacija.

Preberi več

Za gibanje brez bolečin

07.09. 2023.

Svetovni dan fizioterapije (8. september) ponuja priložnost za prepoznavanje pomembnega prispevka fizioterapije k zdravju in dobremu počutju posameznikov in skupnosti ter ozaveščanja o vlogi fizioterapije pri izboljšanju splošne kakovosti življenja.

Preberi več

Okrogla miza: Vloga in položaj fizioterapije v Sloveniji

07.09. 2023.

Na Alma Mater smo s fizioterapevtskimi strokovnjaki, akademiki in študenti v okviru letošnjega svetovnega dne fizioterapije pripravili pronicljivo okroglo mizo. Razprava je vključevala strokovna mnenja o vlogi in položaju fizioterapije pri krepitvi zdravja in dobrega počutja slovenskega prebivalstva.

Preberi več

Karierni center: Fizioterapevti, zagrabite priložnost

06.09. 2023.

V Termah 3000 v Moravskih Toplicah ponujajo vznemirljivo priložnost za študentko ali študenta fizioterapije, ki se lahko njihovi ekipi izkušenih strokovnjakov pridruži za občasno pomoč pri delu.

Preberi več

Srečanje arheologov iz vsega sveta

05.09. 2023.

Doc. dr. Anja Hellmuth Kramberger se je udeležila največjega letnega arheološkega kongresa v Evropi, ki je med 30. avgustom in 2. septembrom 2023 potekal pod okriljem Evropskega združenja arheologov.

Preberi več

Alma Mater na Rektorskem forumu v Reki

04.09. 2023.

Alma Mater Europaea – ECM se udeležuje 7. Rektorskega foruma jugovzhodne Evrope in zahodnega Balkana, ki te dni poteka na Univerzi v Reki (Sveučilište u Rijeci).

Preberi več

Aktivno učenje: Ključ do srečnejših otrok

01.09. 2023.

Alma Mater Europaea je na zaključnem dogodku mednarodnega projekta Health & Academic Performance with Happy Children – HAPHC predstavila rezultate nastale med izvajanjem projekta, ki je bil namenjen izboljšanju učenja in spodbujanju zdravja med osnovnošolskimi otroci.

Preberi več

Alma Mater prejela neprecenljivo raziskovalno gradivo

31.08. 2023.

V okviru otvoritve nove izobraževalne enote Alma Mater Europaea v Celju nas je prof. dr. Janez Kraševec, balneolog, dr. med. spec. počastil s predajo svojega raziskovalnega gradiva, ki je nastajalo približno petdeset let.

Preberi več

Alma Mater del odmevnega projekta Sunrise

30.08. 2023.

Alma Mater Europaea je postala partner projekta Sunrise, ki poteka pod okriljem evropskega programa Obzorje Evrope. Cilj projekta je preprečevanje zbolevanja za rakom pri mladostnikih.

Preberi več