Novice

Vzajemno učenje med Slovenijo in Norveško

02.11. 2022.

Alma Mater Europaea - ECM je minuli teden gostovala na norveški univerzi Høyskolen Kristiania. Obisk je predstavljal medinstitucionalno izmenjavo izkušenj in vzajemno učenje med Slovenijo in Norveško ter prenos dobrih praks v slovenski kontekst v obliki razvitih smernic in modela aktivnega učenja v visokem šolstvu.

Preberi več

Doktorski študenti socialne gerentologije na konferenci IFAC - TECIS 2022 v Prištini

31.10. 2022.

Alma Mater redno gostuje na mednarodnih konferencah Združenja International Federation of Automatic Control – IFAC.

Preberi več

Delavnica obravnave pacientov na varen in rehabilitacijski način

21.10. 2022.

V mednarodnem projektu RENE, v katerega je bila kot strateški partner vključena Alma Mater Europaea - ECM, je osrednji pomen predstavljal projekt Obravnava pacientov na varen in rehabilitacijski način (SAPHA) in je pilotiral s številnimi predavatelji in študenti iz različnih evropskih visokošolskih inštitucij.

Preberi več

Novi prostori knjižnice Alma Mater v Ljubljani

20.10. 2022.

Otvorili smo nove prostore založbe in knjižnice Alma Mater Europaea v naših prostorih na Dunajski cesti v Ljubljani.

Preberi več

Vabimo k oddaji prispevkov za svetovni kongres IFAC 2023

20.10. 2022.

Alma Mater Europaea – ECM, v sodelovanju z Norwegian University of Science and Technology organizira Open Invited Track. Dogodek se bo odvijal v okviru mednarodne konference združenja International Federation of Automatic Control - IFAC o tehnologiji, kulturi in mednarodni stabilnosti, ki bo potekala v Yokohami na Japonskem od 9. do 14. julija 2023.

Preberi več

Alma Mater zagotavlja najvišje standarde kakovosti

18.10. 2022.

Svet Nacionalne agencije Republike Slovenije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS) je dne 29. septembra 2022 visokošolskemu zavodu Alma Mater Europaea - ECM, podaljšal akreditacijo za obdobje pet let, kar je tudi najdaljše možno podaljšanje, saj izpolnjuje vse standarde kakovosti in uresničuje poslanstvo v slovenskem ter mednarodnem visokošolskem prostoru.

Preberi več

O pametnih srebrnih vaseh tudi na konferenci v Ankari

17.10. 2022.

Na konferenci »CIRRE 2022« v Ankari je konec minulega tedna prof. ddr. David Bogataj predstavil rezultate projekta »Hierarhična zasnova in financiranje socialne infrastrukture pametnih srebrnih vasi«.

Preberi več

Gibamo z gibalno oviranimi osebami

17.10. 2022.

Strokovnjakinje s področja fizioterapije so minuli petek, 14. oktobra 2022, na Alma Mater v Kopru izvedle zaključne aktivnosti enoletnega projekta Gibamo z gibalno oviranimi osebami, ki je potekal v sodelovanju z Mestno občino Koper in Društvom za pomoč osebam s posebnimi potrebami Drugi dom Istra.

Preberi več

Alma Mater se je predstavila na ljubljanski ekonomski šoli

17.10. 2022.

V okviru Kariernega dne smo naše študijske programe predstavili dijakom ljubljanske ekonomske šole, ki so pokazali veliko zanimanja za študij na Alma Mater.

Preberi več

Arhivisti o vlogi arhivov pri oblikovanju kolektivnega spomina

17.10. 2022.

Katedra za Arhivistiko Alma Mater Europaea – ECM v soorganizaciji z Mednarodnim inštitutom arhivskih znanosti Trst/Italija – Maribor/Slovenija, Državnim arhivom v Trstu, Univerzo v Mariboru in Agencijo za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije je uspešno izpeljala že 32. konferenco »Mednarodni arhivski dan«, ki je potekala 10. in 11. oktobra 2022.

Preberi več