Novice in dogodki

Srečanje arheologov iz vsega sveta

05.09. 2023.

Doc. dr. Anja Hellmuth Kramberger se je udeležila največjega letnega arheološkega kongresa v Evropi, ki je med 30. avgustom in 2. septembrom 2023 potekal pod okriljem Evropskega združenja arheologov.

Preberi več

Alma Mater na Rektorskem forumu v Reki

04.09. 2023.

Alma Mater Europaea – ECM se udeležuje 7. Rektorskega foruma jugovzhodne Evrope in zahodnega Balkana, ki te dni poteka na Univerzi v Reki (Sveučilište u Rijeci).

Preberi več

Bolečina v križu na prvem mestu mišično-skeletnih obolenj

01.09. 2023.

Na pojavnost bolečine v križu pri medicinskih sestrah, zaposlenih v patronažni službi v Sloveniji, se je v diplomski nalogi pod mentorstvom predavateljice Tatjane Horvat osredotočila študentka fizioterapije na Alma Mater Nuša Trlep.

Preberi več

Pravočasna obravnava otrok z avtizmom

01.09. 2023.

Študentka zdravstvenih ved – smeri Avtizma na Alma Mater Tamara Pernek je v zaključni nalogi poglobljeno prikazala pomen zgodnjega prepoznavanja in obravnave otrok z avtizmom.

Preberi več

Aktivno učenje: Ključ do srečnejših otrok

01.09. 2023.

Alma Mater Europaea je na zaključnem dogodku mednarodnega projekta Health & Academic Performance with Happy Children – HAPHC predstavila rezultate nastale med izvajanjem projekta, ki je bil namenjen izboljšanju učenja in spodbujanju zdravja med osnovnošolskimi otroci.

Preberi več

Alma Mater prejela neprecenljivo raziskovalno gradivo

31.08. 2023.

V okviru otvoritve nove izobraževalne enote Alma Mater Europaea v Celju nas je prof. dr. Janez Kraševec, balneolog, dr. med. spec. počastil s predajo svojega raziskovalnega gradiva, ki je nastajalo približno petdeset let.

Preberi več

Olajšajte bolečino v čeljustnem sklepu s fizioterapijo

31.08. 2023.

Diplomant fizoterapije na Alma Mater Primož Udovč je v zaključnem delu pod mentorstvom viš. pred. Žive Arko predstavil ustrezne fizioterapevtske intervencije, ki predstavljajo obliko neinvazivnega zdravljenja in lajšanja simptomov temporomandibularne disfunkcije.

Preberi več

Alma Mater del odmevnega projekta Sunrise

30.08. 2023.

Alma Mater Europaea je postala partner projekta Sunrise, ki poteka pod okriljem evropskega programa Obzorje Evrope. Cilj projekta je preprečevanje zbolevanja za rakom pri mladostnikih.

Preberi več

Fizioterapija pri utesnitvenem sindromu karpalnega kanala

30.08. 2023.

Diplomantka fizioterapije Neli Cvetko je ob pregledu strokovne in znanstvene literature o učinkih različnih fizioterapevtskih metod primerjala tudi kombinacije fizioterapevtskih metod z drugimi zdravljenji, kot je opornica, in primerjava z operativnim posegom.

Preberi več

Vpliv sodobne medijske komunikacije na komunikatorje

29.08. 2023.

Izšla je monografija z naslovom Raziskovanje spreminjajoče se pokrajine: Vpliv sodobne medijske komunikacije na komunikatorje. Delo je v angleškem jeziku.

Preberi več