Študenti - zgodbe o uspehu

Zlata v klasični masaži

29.05. 2023.

Diplomantka fizioterapije na Alma Mater Iza Gobar, nekdanja svetovna prvakinja v masaži, je tokrat osvojila prvo mesto na balkanskem tekmovanju!

Preberi več

Izzivi in raznolike izkušnje zaposlenih v VDC

29.05. 2023.

Motnjam avtističnega spektra, za katere je značilno spremenjeno vedenje na področju socialne komunikacije in interakcije z omejenimi neobičajnimi interesi, se je v magistrski nalogi posvetila študentka zdravstvenih ved – smer avtizem na Alma Mater Andreja Vidergar Trebušak.

Preberi več

Duhovnost zaposlenih v paliativni oskrbi

29.05. 2023.

Percepcija duhovnosti zaposlenih v paliativni oskrbi stanovalcev slovenskih domov za starejše je bila osrednja raziskovalna tematika študentke socialne gerontologije na Alma Mater Irene Švab Kavčič, pod mentorstvom izr. prof. dr. Sebastjana Kristoviča.

Preberi več

Delovna aktivnost po izpolnitvi pogojev za upokojitev narašča

09.05. 2023.

Pri odločitvi za podaljšanje delovne aktivnosti imajo večjo vlogo notranji motivi kot zunanji. Pomemben je tudi vpliv dejavnikov kot so zdravje, slog vodenja v organizaciji in odnosi na delovnem mestu.

Preberi več

Promocija zdravja na delovnem mestu

04.05. 2023.

Namen magistrskega dela študentke zdravstvenih ved na Alma Mater Jane Matavž je bil proučevanje promocije zdravja na delovnem mestu pri pedagoških delavcih v vzgojno-varstvenih zavodih. Le-ta pa je usmerjena v informiranje in poučevanje zaposlenih, da lahko sami nadzorujejo, obvladujejo in izboljšujejo svoje zdravje.

Preberi več

Alma Mater je bila ena najboljših odločitev v mojem življenju

19.04. 2023.

Kaja Chorążykiewicz je vse življenje sanjarila o tem, da bi zapustila svoje rodno mesto Wrocław na Poljskem in iskala priložnosti ter izzive drugje po svetu. Erasmus+ izmenjava jo je pripeljala na Alma Mater Europaea v Maribor - v mesto, o katerem ni vedela ničesar.

Preberi več

Koronavirus prizadel tudi duševno zdravje fizioterapevtov

19.04. 2023.

Pandemija covid-19 je pustila posledice po vsem svetu. Vplivala tako na prebivalce kot tudi na zdravstvene delavce, ki so predstavljali prvo bojno linijo proti temu virusu. Študentka fizioterapije na Alma Mater Eva Petrič je v diplomski nalogi raziskala vpliv koronavirusa na duševno zdravje in dobro počutje fizioterapevtov.

Preberi več

Alma Mater - odlična izkušnja in najboljši mentorji

18.04. 2023.

Študijska praksa v okviru programa Erasmus+ je na Alma Mater pripeljala Juliusa Koivulo, študenta fizioterapije iz Finske, ki izkušnjo opisuje kot neprecenljivo.

Preberi več

Na študijski imenjavi v Budimpešti

17.04. 2023.

Zanimive izkušnje je z nami delila študentka Alma Mater Europaea - Akademije za Ples Johanna Greiner, ki jo je študijska izmenjava Erasmus+ iz Ljubljane za štiri mesece popeljala v Budimpešto.

Preberi več

Učinek fizioterapije pri stabilizaciji hrbtenice in medenice nosečnic

17.04. 2023.

»Bolečina v križu ali medeničnem obroču je zelo pogost pojav v nosečnosti, ki ga lahko znatno zmanjšamo z ustrezno fizioterapevtsko obravnavo ter telesno vadbo, pri kateri krepimo mišice odgovorne za stabilizacijo hrbtenice in medenice,« poudarja diplomantka fizioterapije na Alma Mater Samra Hadžić, ki je raziskala pogostost vključenosti v fizioterapevtsko obravnavo in vrsto telesne aktivnosti nosečnic z bolečino v križu ali medeničnem obroču.

Preberi več