Novice in dogodki

Predlog o prepovedi pametnih telefonov v šolah

20.05. 2023.

Izr. prof. dr. Sebastjan Kristovič se je kot povabljeni gost minuli petek udeležil seje Odbora za izobraževanje, znanost in mladino ter Odbora za notranje zadeve, javno upravo in lokalno samoupravo v Državnem zboru RS.

Preberi več

Prva pomoč rešuje življenja

19.05. 2023.

Študenti fizioterapije na Alma Mater so na OŠ Fokovci osnovnošolce seznanili s prvimi, hitrimi in pravilnimi ukrepi prve pomoči pri poškodovanem ali nenadno zbolelem človeku.

Preberi več

Svetovni dan telekomunikacij in informacijske družbe

17.05. 2023.

Na današnji dan, 17. maja, obeležujemo svetovni dan telekomunikacij in informacijske družbe. Za aktivno sodelovanje v digitalni družbi in uporabo informacijsko-komunikacijske tehnologije pa so nujno potrebne digitalne spretnosti in znanja ter univerzalna povezljivost in digitalna preobrazba.

Preberi več

Alma Mater podpisala sporazum Three Seas Universities Network

17.05. 2023.

Alma Mater Europaea - ECM je z rektorji enajstih univerz iz držav območja Treh morij podpisala sporazum o ustanovitvi Three Seas Universities Network.

Preberi več

Alma Mater in Ustanova dr. Antona Trstenjaka razpisujeta štipendiji

16.05. 2023.

Alma Mater Europaea – ECM in Ustanova dr. Antona Trstenjaka razpisujeta štipendiji za sofinanciranje doktorskega in magistrskega študija za leto 2023.

Preberi več

Študijska izmenjava na University of La Verne v Kaliforniji

16.05. 2023.

Študentom Alma Mater Europaea - ECM omogočamo študijske izmenjave v tujini, s katerimi pridobijo dragocene pozitivne izkušnje za njihov osebni in strokovni razvoj, ter s tem boljše poklicne možnosti, samoiniciativnost, znanje tujih jezikov in okrepljeno medkulturno zavest.

Preberi več

Študenti skrbijo za boljšo digitalno pismenost starejših

11.05. 2023.

Študente na Alma Mater vključujemo v številne projekte. S tem spodbujamo ustvarjalnost, inovativnost in podjetnost, to pa pripomore k izboljšanju njihovih ključnih kompetenc v vseh fazah izobraževalnega procesa.

Preberi več

Vzroki za agresivno vedenje otrok in mladostnikov

11.05. 2023.

Izr. prof. dr. Sebastjan Kristovič se je na Bledu udeležil seminarja za ravnatelje osnovnih, srednjih šol in vrtcev - 33. šole na slovenskem. V predavanju se je osredotočil na psihološke in vzgojne vidike agresivnega vedenja otrok in mladostnikov.

Preberi več

Delovna aktivnost po izpolnitvi pogojev za upokojitev narašča

09.05. 2023.

Pri odločitvi za podaljšanje delovne aktivnosti imajo večjo vlogo notranji motivi kot zunanji. Pomemben je tudi vpliv dejavnikov kot so zdravje, slog vodenja v organizaciji in odnosi na delovnem mestu.

Preberi več

Študentke Alma Mater tekle s plemenitim namenom

08.05. 2023.

Ekipa študentk fizioterapije Alma Mater se je minulo nedeljo v Ljubljani udeležila desetega dobrodelnega teka Wings for Life. Znesek startnin je bil v celoti namenjen raziskavam poškodb hrbtenjače in iskanju zdravila zanje.

Preberi več