Novice in dogodki

Predavanje uglednega belgijskega profesorja

28.03. 2023.

Ugledni belgijski profesor filozofije medicine in etike dr. Ignaas Devisch iz Medicinske fakultete Univerze v Gentu je minuli petek na Alma Mater Europaea ISH predaval na temo 'It’s just me, my health and I? On the place of sickness and health in society'.

Preberi več

Strokovna ekskurzija v Hogeweyk

28.03. 2023.

Alma Mater Europaea – ECM vabi študente in predavatelje na strokovno ekskurzijo v napredno vas za oskrbo oseb z demenco Hogeweyk na Nizozemsko.

Preberi več

Alma Mater z edinstvenim konceptom gerontoloških raziskav

27.03. 2023.

Alma Mater Europaea - ECM s pobratenjem z organizacijo Pasykaf iz Cipra, v okviru Horizonovega Gatekeeper projekta za razvoj pametnih bivalnih okolij, vzpostavlja edinstven inovacijski koncept za izvajanje gerontoloških raziskav v treh povsem različnih okoljih oskrbe starejših odraslih.

Preberi več

Kardinal Puljić o pomenu vere za mir in razvoj srednje Evrope

27.03. 2023.

V okviru minule konference Za človeka je nastopil tudi Vinko Puljić, bosansko-hercegovski duhovnik, škof in kardinal, ki je bil leta 1990 imenovan za vicerektorja Vrhbosanskega katoliškega semenišča v Sarajevu, štiri leta kasneje pa ga Papež Janez Pavel II. imenoval za kardinala.

Preberi več

Redna telesna aktivnost za zdravo staranje

22.03. 2023.

Potreba po telesni aktivnosti se s starostjo ne konča. Študije namreč kažejo, da redna telesna aktivnost pozitivno vpliva na ljudi vseh starosti, podaljša leta aktivnega samostojnega življenja, zmanjšuje invalidnost in izboljšuje kakovost življenja starejših ljudi.

Preberi več

Odlične poklicne priložnosti za naše študente

22.03. 2023.

Trummer kadrovska agencija ponuja odlične poklicne priložnosti za diplomantke in diplomante fizioterapije ter zdravstvene nege. Prevetite aktualna prosta delovna mesta!

Preberi več

Po nova znanja v Lassnitzhöhe

20.03. 2023.

Alma Mater Europaea – ECM je minuli vikend v sodelovanju s Sanlas Holding iz avstrijskega Gradca pripravila zanimivo strokovno ekskurzijo v njihove zdravstvene ustanove v Lassnitzhöhe.

Preberi več

Dijaki II. gimnazije na konferenci Za človeka gre

16.03. 2023.

Alma Mater je v sodelovanju z II. gimnazijo Maribor izvedla izjemno zanimivo okroglo mizo, kjer so dijakinja in dijaki predstavili svoja srednješolska raziskovanja, ki deloma potekajo tudi v kontekstu Mladi za napredek Maribora. Konferenca Za človeka gre jim je ponudila, da se lahko že v zgodnji fazi svojega bodočega akademskega razvoja priučijo predstavljanja raziskovalnega dela in načina komuniciranja rezultatov raziskav s širšo javnostjo.

Preberi več

Druga edicija Siterjeve Rogaške Slatine pod kljukastim križem

16.03. 2023.

Zaradi velikega zanimanja, povpraševanja in odmevnosti ter pozitivnih kritik in odzivov javnosti je izšla druga, dopolnjena in razširjena, izdaja znanstvene monografije Rogaška Slatina pod kljukastim križem avtorja Daniela Siterja, asistenta, mladega raziskovalca in doktoranda na Alma Mater Europaea – ISH.

Preberi več

Umetna inteligenca in sodobne tehnologije so del vsakdanjega življenja

15.03. 2023.

Strokovnjaki s področja spletnih tehnologij in uporabne umetne inteligence so razpravo v okviru konference Za človeka gre posvetlili najnovejšim trendom kreativnega in sodelovalnega učenja s sodobnim spletom, naraščajoči uporabi interneta stvari ter novim zahtevam medijske in informacijske pismenosti v sodobni družbi.

Preberi več