Novice in dogodki

Študijska izmenjava širi moje obzorje

13.04. 2023.

Študentka Carolin Saskia Liese prihaja s partnerske univerze za zdravstvene študije v Bochumu v Nemčiji - University of Health Sciences, Bochum in je na Alma Mater na študijski izmenjavi. V sklopu minule konference Za človeka gre je pod mentorstvom doc. dr. Mateje Vadnjal napisala odličen esej na temo Trajnost in človekove pravice Alberta de Franceschija.

Preberi več

Umetna inteligenca v arhivih

13.04. 2023.

Alma Mater je tudi letos pokrovitelj konference ZAUH. Dogodka se s predavanjem o možnostih uporabe umetne inteligence v arhivih udeležuje prof. dr. Miroslav Novak.

Preberi več

Socialni gerontologi vključeni tudi v kulturni in ustvarjalni sektor

13.04. 2023.

Katedra za socialno gerontologijo se je odzvala na povabilo in vključitev v digitalizacijsko opismenjevanje starejših in ustanovitev lutkovne skupine.

Preberi več

Omejitev vpisa na zdravstveni negi

12.04. 2023.

Za študijska programa Zdravstvena nega in Socialna gerontologija se je že zaključil prvi prijavni rok. Omejitev bo za študij zdravstvene nege na Alma Mater Europaea – ECM tako v Mariboru kot v Murski Soboti.  

Preberi več

Vesele velikonočne praznike

07.04. 2023.

Želimo vam blagoslovljene velikonočne praznike! Uživajte v prazničnem ustvarjanju in druženju.

Preberi več

Dostop in kakovost zdravstvenih storitev v času epidemije

06.04. 2023.

S pojavom epidemije koronavirusa je bil zdravstveni sistem izredno dodatno obremenjen in se je soočal z do takrat še neznanimi težavami. Dostop do zdravstvenih storitev v času epidemije je bil močno otežen, prav tako pa je epidemija vplivala na kakovost zdravstvenih storitev.

Preberi več

Naravna zdravilišča za zdravo staranje in dolgoživost

05.04. 2023.

Magistrica socialne gerontologije Dragice Pongračič je proučevala naravna zdravilišča za zdravo staranje in dolgoživost. Termalna voda namreč blagodejno učinkuje na zdravje, imunski sistem in osebno počutje.

Preberi več

Vabljeni na izkustveno delavnico

04.04. 2023.

Alma Mater Europaea – ISH v sodelovanju z Inštitutom Zavedno Maribor pripravlja izkustveno delavnico z naslovom ''24-plus-urna psihologična izkušnja'', ki bo potekala 12. in 13. maja 2023 (Maribor, Pohorje, Hotel TISA).

Preberi več

Napiši filozofski esej in osvoji nagrado

04.04. 2023.

Drage študentke in študenti humanističnih študijev, vabljeni k sodelovanju na natečaju v pisanju filozofskega eseja.

Preberi več

Vrhunska potapljačica dihalne mišice krepi s pomočjo fizioterapije

03.04. 2023.

Diplomantka fizioterapije Mojca Haberman je izjemna potapljačica na vdih, za kar je potrebna izjemna mentalna in fizična pripravljenost. V svoji zaključni nalogi se je posvetila dihanju in boleznim dihal. Prepričana je, da je temu naravnemu življenjskemu procesu posvečeno premalo pozornosti.

Preberi več