Novice in dogodki

VABILO NA ZAGOVOR DOKTORSKE DIZERTACIJE - JOŽE ZALAR

04.01. 2023.

Vabimo vas na ZAGOVOR doktorske disertacije Jožeta Zalarja na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom Vpliv starejših odraslih na posodabljanje organizacije turističnih kmetij Slovenije

Preberi več

On-line informativni dnevi

03.01. 2023.

Si želite študirati na Alma Mater, kjer imamo najvišjo stopnjo zaposlenosti diplomantov v Sloveniji? Želite, da vam znanje predajajo vrhunski akademski strokovnjaki iz Slovenije in tujine?

Preberi več

Prispevki doktorskih študentov socialne gerontologije objavljeni v IFAC

03.01. 2023.

Doktorski študenti socialne gerontologije na Alma Mater so v okviru projekta Hierarhična zasnova in financiranje socialne infrastrukture pametnih srebrnih vasi pripravili prispevke, ki so bili 20. decembra objavljeni v IFAC-PapersOnLine, ki je indeksirana v WoS in Scopusu.

Preberi več

Revija Atlanti+ sprejeta v Scopus

03.01. 2023.

V minulih dneh je izšla nova številka Mednarodne znanstvene revije za sodobno arhivsko teorijo in prakso Atlanti+, ki je bila sprejeta v Scopus. Revija Atlanti+ je namenjena vpisu v Web of Science. Vsebuje najkvalitetnejše prispevke z dogodkov, ki so jih v zadnjem letu organizirali na področju arhivistike.

Preberi več

Študentski svet Alma Mater ima nove člane

29.12. 2022.

Na Alma Mater smo skladno s Pravilnikom o načinu volitev Študentskega sveta v decembru 2022 izpeljali volitve v Študentski svet Alma Mater Europaea – ECM. Pravočasno je kandidaturo oddalo 25 kandidatov.

Preberi več

S telesno aktivnostjo nad kronične bolezni

29.12. 2022.

Študentka zdravstvene nege na Alma Mater Dragana Toroman se je v zaključni nalogi ukvarjala s pomembnostjo ukvarjanja s telesno dejavnostjo za zdravje človeka.

Preberi več

Kaj vpliva na kakovost življenja starejših?

29.12. 2022.

Na položaj starejših v družbi vplivajo socialni, ekonomski in kulturni dejavniki. Namen raziskave doktorske naloge Damirja Poljaka je bil ugotoviti katere so družbeno-kulturne sestavine življenja starejših in kako vplivajo na kakovost življenja starejših.

Preberi več

Decembrski plesni spektakel Alma Mater Akademije za ples

28.12. 2022.

Študentke in študenti AMEU – Akademije za ples so minuli konec tedna pripravili pravi plesni spektakel. Decembrski Showcase v Gledališki dvorani Srednje vzgojiteljske šole, gimnazije in umetniške gimnazije Ljubljana je ponudil vpogled v delo in ustvarjalnost študentk in študentov ter njihovih mentorjev.

Preberi več

Prenos vrednot skozi medgeneracijski turizem

27.12. 2022.

Doktorantka socialne gerontologije na Alma Mater Mihaela Kežman se je ukvarjala z vlogo medgeneracijskega turizma v prenosu vrednot med generacijami v slovenski družbi. Proučevanje medgeneracijskega udejstvovanja starih staršev in njihovih vnukov pa predstavlja precej nov, a hkrati slabo raziskan fenomen prenosa vrednot.

Preberi več

Na Alma Mater odslej tudi doktorski študij umetne inteligence

22.12. 2022.

Alma Mater Europea - ECM je bogatejša za akreditacijo študijskega programa tretje stopnje – Uporabna umetna inteligenca. Ob tej pomembni pridobitvi je čestitko izrazil tudi predsednik Evropske akademije znanosti in umetnosti akad. dr. Klaus Mainzer, ki je prepričan, da je raziskovanje umetne inteligence povezano z velikimi vizijami prihodnosti človeštva.

Preberi več