Novice in dogodki

Iščoča Urše Rupnik

21.11. 2022.

Urša Rupnik, naša bivša študentka in sedaj višja predavateljica na Akademiji za ples Alma Mater, je izjemna plesalka in koreografinja, ki ustvarja tudi uspešne avtorske plesne projekte. Njeno umetniško noviteto predstavlja IŠČOČA.

Preberi več

Razpisujemo dve dodatni mesti za Erasmus+ prakso v tujini

21.11. 2022.

Sodelovanje v programu Erasmus+ je dostopno vsakomur. Alma Mater Europaea razpisuje dve dodatni mesti za Erasmus+ prakso v tujini za študente in mlade diplomante iz marginaliziranih in ranljivih skupin.

Preberi več

Z razteznimi vajami preprečimo bolečine v vratnem in ledevem predelu

18.11. 2022.

Študentka Janja Rožman je uspešno zaključila dodiplomski študij fizioterapije. V svoji diplomski nalogi je ugotavljala pogostost pojavljanja bolečine pri zaposlenih in kako le-ta vpliva na njihov vsakdan.

Preberi več

Vabilo na Mednarodno konferenco o razvoju in upravljanju nepremičnin v Ankari

18.11. 2022.

Doktorske študente Alma Mater Europaea vabimo k udeležbi na 3. mednarodni konferenci o razvoju in upravljanju nepremičnin (ICREDM - International conference on real estate development and management), ki bo potekala v Ankari med 1. in 4. februarjem 2023.

Preberi več

VABILO NA ZAGOVOR DOKTORSKE DIZERTACIJE - NEŽKA JOVAN

17.11. 2022.

Vabimo vas na ZAGOVOR doktorske disertacije Nežke Jovan na programu tretje bolonjske stopnje HUMANISTIČNE ZNANOSTI, z naslovom PARADIGMA IGRE V DELU JOHANA HUIZINGE IN FORME LUDIZMA
Mentor: red. prof. dr. Darko Štrajn

Preberi več

Fizioterapevti brez meja na forumu v Palestini

17.11. 2022.

Naši Fizioterapevti brez meja so se v začetku novembra udeležili Palestinsko-evropskega civilnodružbenega foruma o zagovorništvu za Palestino v Ramallahu.

Preberi več

Socialni gerontologi predstavili primere dobrih praks iz tujine

16.11. 2022.

Katedra za socialno gerontologijo je danes izvedla diseminacijo obiskov skupnosti za starejše po Evropi preko programa Erasmus+ v obliki predstavitve, z naslovom SKUPNOSTI STAREJŠIH V EVROPSKEM PROSTORU: PRIMERI DOBRIH PRAKS.

Preberi več

Rak ni več sinonim za smrtno obsodbo

15.11. 2022.

Študentka socialne gerontologije Ajda Cvelbar je zaključno magistrsko delo posvetila raziskavi o potrebah odraslih in starejših v obdobju rehabilitacije po raku, pri čemer je izpostavila, da rak ni več sinonim za smrtno obsodbo in da bo družba le s prepoznavanjem raznolikih potreb v različnih življenjskih obdobjih dosegla celovitost obravnave onkoloških bolnikov v vseh fazah izkušnje raka.

Preberi več

Klara Trček – stara nova predsednica tutorjev

15.11. 2022.

V letošnjem študijskem letu 2022/2023 so izbrani novi tutorji. “Izjemno smo zadovoljni, da je letos število tutorjev prvo leto preseglo 50 naših najbolj pridnih študentov vseh smeri. Ti bodo usmerjali in še dodatno motivirali študente,” je poudaril izr. prof. dr. Sebastjan Kristovič, predsednik akademskega zbora in član komisije za izbor tutorjev.

Preberi več

Dr. Škof predaval na Univerzi v Islandiji v Reykjavíku

15.11. 2022.

Dekan humanistične fakultete Instititum Studiorum Humanitatis prof. dr. Lenart Škof je v začetku novembra gostoval na Univerzi v Islandiji v Reykjavíku, kjer je imel v okviru projekta Eeasmus+ dve predavanji.

Preberi več