Novice in dogodki

Mlade podučili o nudenju prve pomoči

08.12. 2022.

Študenti Alma Mater so obiskali učenke in učence Osnovne šole Murska Sobota II. S prikazom najnujnejših ukrepov za nudenje prve pomoči so mladim pokazali, kako ravnati v primeru nesreče.

Preberi več

Uspešen študent, poklicni gasilec in župan

07.12. 2022.

Andraž Pogorevc je poklicni gasilec, ki je magistrski študij Management poslovnih sistemov zaključil s primerjavo gasilcev in enot civilne zaščite v sistemu zaščite in reševanja ter njihovimi vlogami. Ob tem je pred kratkim uspešno nastopil tudi novo fukcijo župana občine Vitanje.

Preberi več

Študent Akademije za ples postal vice svetovni prvak

07.12. 2022.

Mihael Tosić pleše že 14 let. Ljubezen do plesa ga je iz rodnega Dubrovnika pripeljala tudi v Slovenijo na Alma Mater Europaea Akademijo za ples. Pred kratkim je postal vice svetovni v step plesu.

Preberi več

ERASMUS+ INFORMATIVNI DAN 2023/2024

07.12. 2022.

Če razmišljaš o študijski izmenjavi na partnerski univerzi ali želiš opravljati prakso v tujini, se nam pridruži on-line ali v živo v sredo, 14. 12.2022, ob 14. uri v prostorih Alma Mater Europaea v Mariboru (velika predavalnica, 1. nadstropje). Predstavili bomo možnosti in oblike mobilnosti, pogoje, postopke in roke ter odgovorili na vsa morebitna vprašanja. Erasmus+ informativnega dne se bodo udeležili tudi študenti, ki so že bili na mobilnosti ali pa so trenutno še vedno v tujini in z vami delili svojo izkušnjo.

Preberi več

Fizioterapevti nepogrešljivi tudi pri gastroenteroloških bolnikih

06.12. 2022.

Tadeja Šket je diplomantka fizioterpije na Alma Mater, ki je zaključno delo pod mentorstvom prof. dr. Sebastjana Kristoviča posvetila raziskavi na področju vpliva fizioterepevtske obravnave na psihofizično počutje gastroenterološkega bolnika.

Preberi več

Alma Mater ob vstopu v praznični december

04.12. 2022.

Ob vstopu v praznični december je Alma Mater Europaea - ECM pripravila slavnostno akademijo in predbožično druženje. S tem so se za zaupanje zahvalili študentom, učiteljem, prijateljem in partnerskim ustanovam ter tudi raziskovalcem, ki z izvirnimi znanstvenimi dosežki ali z novimi metodami v izobraževanju bogatijo prostor ter tako prispevajo k socialnem in kulturnem blagostanju.

Preberi več

Alma Mater za strpnost in mir v Evropi

02.12. 2022.

Predsednik Alma Mater Europaea – ECM prof. dr. Ludvik Toplak se je udeležil Mednarodne konference »Strpnost in demokracija za mir v Evropi«, ki so jo skupaj pripravili predsednik Republike Slovenije Borut Pahor, Slovenska akademija znanosti in umetnosti ter Evropska akademija znanosti in umetnosti iz Salzburga.

Preberi več

Zavod Terapija odslej tudi s fizioterapevtsko obravnavo na področju stopal in obraza

01.12. 2022.

V Zavodu Terapija, ki kot fizioterapevtska ambulanta deluje pod okriljem Alma Mater, so predstavili razširjeno dejavnost. Ta zajema fizioterapevtsko obravnavo na področju stopal in obraza.

Preberi več

Devetošolce opozorili na prednosti in pasti digitalizacije

01.12. 2022.

Družba se z digitalizacijo srečuje na vsakem koraku. Splošno izraz predstavlja selitev fizičnega sveta v digitalno vesolje in prinaša veliko prednosti ter tudi slabosti, na kar je potrebno opozarjati predvsem mlade. O prednostih in pasteh digitalizacije smo govorili z devetošolci mariborske osnovne šole.

Preberi več

Medgeneracijsko učenje in druženje ima pozitivne učinke

01.12. 2022.

Študenti socialne gerontologije na Alma Mater se zavedajo pomena medgeneracijskih druženj in srečanj, ki ima pozitivne učinke za starejšo in mlajšo generacijo. Tokrat so svoja znanja, spretnosti in veščine za motiviranje starejših za kvalitetno in produktivno življenje posredovali v Domu upokojencev na Ptuju. Pridružili so se tudi otroci iz OŠ Ljudski vrt Ptuj.

Preberi več