Novice in dogodki

VABILO NA PREDSTAVITEV DISPOZICIJE - Mihael Nedeljko

23.01. 2023.

Vabimo vas na PREDSTAVITEV DISPOZICIJE doktorske disertacije Mihaela Nedeljka na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom MODEL USPEŠNEGA STARANJA ZA ZAGOTAVLJANJE ZADOVOLJSTVA Z ŽIVLJENJEM IN SUBJEKTIVNE BLAGINJE LGBTQ+ STAREJŠIH ODRASLIH.

Preberi več

Vpliv umetne inteligence na človeštvo

20.01. 2023.

Na današnjem uvodnem predavanju novega doktorskega študija Uporabna umetna inteligenca smo v sodelovanju z Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper na Alma Mater gostili znanstvenico prof. dr. Noreen Herzfeld, ugledno profesorico računalništva in teologije na Saint John's University v Minnesoti v ZDA, ki se ukvarja z raziskovanjem umetne inteligence in etike.

Preberi več

Se vidimo na Informativi 2023!

19.01. 2023.

Le še nekaj dni nas loči do 14. Sejma izobraževanja in poklicev Informativa, kjer boste lahko izvedeli vse o študiju na Alma Mater Europaea – ECM.

Preberi več

Prvo veliko znanstveno delo o električni energiji in pravu v energetiki

19.01. 2023.

Dr. Luka Martin Tomažič, docent za področje prava, je sourednik in avtor knjige, v kateri bodo vrhunski znanstveniki in strokovnjaki objavili prve znanstvene komentarje Zakona o oskrbi z električno energijo.

Preberi več

Večni mir v Evropi: Nazaj v prihodnost?

19.01. 2023.

Alma Mater Europaea – ISH Fakulteta za humanistični študij bo na prihajajoči 11. mednarodni znanstveni konferenci Za človeka gre 2023 v sodelovanju z Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper izvedla okroglo mizo z naslovom Večni mir v Evropi: Nazaj v prihodnost?

Preberi več

Prof. dr. Toplak na svečanosti Hrvaškega diplomatskega kluba

19.01. 2023.

Na povabilo Hrvaškega diplomatskega kluba se je predsednik Alma Mater Europaea - ECM prof. Dr. Ludvik Toplak v Zagrebu udeležil svečanosti ob 31. obletnici mednarodnega priznanja. »Mednarodno priznanje Hrvaške in Slovenije je za mir v srednji Evropi izjemnega pomena,« je v nagovoru poudaril prof. dr. Toplak.

Preberi več

Izšla je prva številka JHRS

18.01. 2023.

Obveščamo vas, da je na spletu objavljena prva številka prvega zvezka Journal of Health and Rehabilitation Sciences. Skupno je objavljenih 6 prispevkov.

Preberi več

Posodabljanje turističnih kmetij predpostavlja vključenost starejših v socialno okolje

18.01. 2023.

»Študij na Alma Mater je bil zame prvovrstna in inovativna izkušnja,« je ob zaključku zagovora poudaril doktorant socialne gerontologije Jože Zalar, ki je v doktorski disertaciji z naslovom Vpliv starejših odraslih na posodabljanje organizacije turističnih kmetij Slovenije pod mentorstvom prof. dr. Roka Ovsenika identificiral vplive starejših odraslih na organizacijo poslovanja turističnih kmetij.

Preberi več

Biti Slovenec, to ni krst iz vode, ampak iz ognja!

17.01. 2023.

Na Alma Mater Europaea – ECM se je minuli ponedeljek odvila okrogla miza z naslovom Prizadevanja za mednarodno priznanje Slovenije iz drugega zornega kota. Dogodek je bil posvečen 31. letnici mednarodnega priznanja Republike Slovenije.

Preberi več

Okrogla miza: Prizadevanja za mednarodno priznanje Slovenije iz drugega zornega kota

15.01. 2023.

Ob 31. letnici mednarodnega priznanja Republike Slovenije na Alma Mater Europaea – ECM v ponedeljek, 16. januarja 2023, ob 16.00 pripravljamo okroglo mizo z naslovom Prizadevanja za mednarodno priznanje Slovenije iz drugega zornega kota.

Preberi več