Novice in dogodki

[ZA ČLOVEKA GRE 2021] Komisarka: Pomanjkljivosti šolanja na daljavo je treba odpraviti

13.03. 2021.

Na mednarodni znanstveni konferenci Alma Mater Europaea v Mariboru, ki naslavlja izzive digitalizacije, zdravstva in izzive prihodnosti, je danes kot gostja nastopila evropska komisarka za izobraževanje, kulturo, mladino in šport Mariya Gabriel. Izpostavila je evropske ukrepe za spopadanje z izzivi digitalizacije in izobraževanja na daljavo.

Preberi več

[ZA ČLOVEKA GRE 2021] NAGOVOR PREDSEDNIKA REPUBLIKE SLOVENIJE, BORUTA PAHORJA

12.03. 2021.

Spoštovane gospe in gospodje,
Veseli me, da vas lahko ponovno nagovorim na vaši tradicionalni znanstveni konferenci. Če kdaj, je prav letos naziv konference več kot aktualen. Nedvomno je preteklo leto, ki je bilo obarvano z zdravstveno krizo, jasen dokaz, da moramo biti osredotočeni na človeka. Izkušnja pandemije je v središče našega vsakdana postavila človeško življenje. V središče je postavila družbo in njeno delovanje, njeno zmožnost prilagajanja, njen razvoj, in tudi njeno sočutje. Pandemija je prinesla nesluteno pospešitev digitalizacije, ter razvoj novih tehnologij in inovativnih načinov njihove uporabe na vseh področjih človekovega življenja.

Preberi več

[INTERVJU] dr. Ludvik Toplak

22.02. 2021.

Prof. dr. Ludvik Toplak, ustanovitelj in predsednik Alma Mater Europaea - ECM, častni občan Maribora, nekdanji rektor Univerze v Mariboru (1993-2002) in nato veleposlanik Republike Slovenije pri Svetem sedežu, je bil pred tremi desetletji eden tistih, ki so delali državo. Kaj vidi danes. Od politike do edukacije, kjer je doma.

Preberi več

Si želite študirati v ZDA?

22.02. 2021.

Dragi študenti in študentke Alma Mater Europaea,
Univerza Washington in Lee je prijazno ponudila enoletno štipendijo dodiplomskemu študentu ali študentki iz katerega koli študijskega programa na Alma Mater. Ameriška univerza študentki ali študentu za eno leto pokrije vse stroške študija, bivanja in potovanja.

Preberi več

VABILO NA ZAGOVOR DOKTORSKE DIZERTACIJE - SANJA ZORANIĆ

17.02. 2021.

Vabimo vas na ZAGOVOR doktorske disertacije Sanje Zoranić na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom KVALITETA ŽIVOTA STARIJIH OSOBA U RURALNIM I OTOČNIM SREDINAMA DUBROVAČKO-NERETVANSKE ŽUPANIJE.

Preberi več

Tudi za študente Alma Mater 150 eur

13.01. 2021.

Od četrtka, 14. 1. 2021, dalje boste lahko tudi študenti in študentke Alma Mater oddali vlogo za enkratni solidarnostni dodatka za študente v višini 150 eur.Vlogo bo potrebno oddati preko elektronskega obrazca na eUpravi, ki bo na voljo od četrtka, 14. januarja 2021 do 31. januarja 2021. Več informacij lahko pridobite na https://www.gov.si/novice/2021-01-14-vloga-za-izplacilo-solidarnostnega-dodatka-studentom/

Preberi več

VABILO NA ZAGOVOR DOKTORSKE DIZERTACIJE - MATEJA BERČAN

23.12. 2020.

Vabimo vas na ZAGOVOR doktorske disertacije Mateje Berčan na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom MODEL MEDGENERACIJSKEGA UČENJA PRI IZBIRI POKLICA OSNOVNOŠOLCEV.

Preberi več

VABILO NA ZAGOVOR DOKTORSKE DIZERTACIJE - TOMAŽ LENART

23.12. 2020.

Vabimo vas na ZAGOVOR doktorske disertacije Tomaža Lenarta na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom VLOGA SODOBNE TEHNOLOGIJE OB AKTIVNEM STARANJU PRI OHRANJANJU IN VZPODBUJANJU SAMOSTOJNOSTI STAREJŠIH OSEB.

Preberi več

Ob praznikih majice Alma Mater

22.12. 2020.

Spoštovane študentke in študenti Alma Mater,

Letos smo za vas ob praznikih pripravili majhno presenečenje. Na domače naslove vam bomo poslali majico Alma Mater. Prosimo vas, da do 28. 12. 2020, na TEJ povezavi oddate svoje podatke.

Želimo vam prijetno preživet preostanek leta ter vam iz srca želimo, da vi in vaši bližnji ostanete zdravi!

Kolektiv Alma Mater

Preberi več

OBVESTILO

19.12. 2020.

Dragi študenti in študentke,
Obveščamo vas, da bo referat na vseh lokacijah v času od 24. 12. 2020 do 3. 1. 2021 zaprt, zaradi praznikov. Za morebitne nujne zadeve bo potekalo dežurstvo v Mariboru.
Želimo vam lepe praznike in uspešen začetek v letu 2021.

Referat Alma Mater

Preberi več