Novice in dogodki

Profesorji z Oxforda, Cambridgea in Harvarda na simpoziju Alma Mater Europaea

13.07. 2020.

Slovenski časnik »The Slovenia Times« je konferenco z naslovom »Svoboda izražanja v 21. stoletju« označil kot »najpomembnejšo mednarodno virtualno konferenco o svobodi izražanja v letošnjem letu.« V članku so dogodek opisali kot enega izmed največjih virtualnih znanstvenih srečanj doslej, na katerem je sodelovalo 52 govorcev in 130 udeležencev. "Gre za edinstven dogodek, ki je potekal okrog zemlje in okrog ure. Ko je bil dan v Aziji, so nastopili govorci iz Azije in Avstralije; ko je bil dan v Evropi in Ameriki, pa strokovnjaki iz Evrope, Afrike, ZDA in Kanade,« je povedal Jurij Toplak.

Preberi več

Naša mednarodna konferenca o svobodi izražanja požela velik uspeh!

13.07. 2020.

Mednarodna konferenca z naslovom »Svoboda izražanja v 21. stoletju« je bila virtualno izvedena 3. in 4. julija 2020, na njej je nastopilo 52 predavateljev iz 28 držav, medtem ko je bilo vseh udeležencev 130.

Preberi več

OBVESTILO

06.07. 2020.

Iz strani študentke zdravstvene nege smo bili obveščeni, da je bila pozitivna na testu Covid 19. Testirala se je preventivno, saj je bila v stiku s pozitivno osebo iz Zdravstvenega doma Maribor. Študentka je prostore v Murski Soboti nazadnje obiskala 23. 6. 2020, torej pred 14 dnevi. Študentki se zahvaljujemo za obvestilo in odgovorno ravnanje.

Na Alma Mater Europaea se že od začetka epidemije dosledno držimo strogih preventivnih ukrepov za preprečevanje in širjenje virusa Covid 19. Kot do sedaj, vstop na fakulteto na vseh lokacijah ni mogoč. Študijski proces se izvaja on-line.

Za morebitna vprašanja smo vam dosegljivi v referatu na telefon 02 250 19 97 ali preko e-maila: referat@almamater.si.

Preberi več

Literarni večer: predstavitev avtobiografije Evgena Carja

29.06. 2020.

Pomurskega akademika Evgena Carja poznamo predvsem kot gledališkega igralca in pisca dramskih besedil, pa tudi kot filmskega igralca in pesnika. Danes ob 18.00 bo v naši Veliki predavalnici v Mariboru predstavil svojo avtobiografijo z naslovom Moja zgodba.
Vljudno vabljeni.

Preberi več

E - panel: Kako je COVID vplival na informacijske tehnologije?

24.06. 2020.

Vljudno vabljeni tudi vsi, ki vas zanima študij na 1. in 2. stopnji študija Spletne in informacijske tehnologije! Prepričali se boste lahko, kako omenjeni študij deluje v praksi ter se seznanili z vsebino, ki je namenjena študentom Spletnih in informacijskih tehnologij. Pridružite se nam v ponedeljek, 29. junija 2020, ob 18. uri.

Preberi več

Sekcija humanistov v okviru konference

18.06. 2020.

V petek, 19. junija 2020, se bo odvijala sekcija humanistike in umetnosti, ki je pripravljena v okviru letošnje mednarodne konference »Za človeka gre«.
Vljudno vabljeni, da se pridružite preko spleta ali v živo na Alma Mater Europaea – ISH na Kardeljevi 1 v Ljubljani.

Preberi več

Druga e-sekcija konference ZA ČLOVEKA GRE - Zdravstvena nega

08.06. 2020.

Vabljeni na drugo e-sekcijo konference
V okviru 8. znanstvene konferenca »Za človeka gre: relevanca znanosti in izobraževanja« bomo v sredo, 10. 6. 2020, ob 16. uri izvedli drugo e-sekcijo konference, in sicer s področja zdravstvene nege. Vljudno vas vabimo, da se nam pridružite.

Preberi več

Prva e-sekcija konference z več kot 110 udeleženci

25.05. 2020.

Na Alma Mater smo pretekli teden v okviru 8. znanstvene konferenca »Za človeka gre: relevanca znanosti in izobraževanja« izvedli e-sekcijo konference s področja socialne gerontologije. E-sekcijo smo izvedli preko ZOOM konference, ki je omogočila sodelovanje in udeležbo več kot 110 predstaviteljev prispevkov, udeležencev, študentov in drugih gostov.

Preberi več

OBVESTILO

22.05. 2020.

Spoštovani študentje, spoštovane študentke,
Skladno z začasno splošno prepovedjo gibanja in zbiranja ljudi na javnih krajih, površinah in mestih, Alma Mater pri vseh študijskih obveznostih, kjer je to možno, do preklica izvaja študij na daljavo. 

Preberi več

IN PERPETUAM REI MEMORIAM

18.05. 2020.

Prof. emerit. dr. sc. Vidoje Vujić,
član Evropske akademije znanosti in umetnosti
4. november 1951 – 16. maj 2020
profesor na mednarodnem doktorskem študiju „STRATEŠKI KOMUNIKACIJSKI
MANAGEMENT“, Alma Mater Europaea, Maribor, Slovenija in dolgoletni član Hrvaškega komunikološkega društva (HKD)
S spoštovanjem in hvaležnostjo za vse v imenu prijateljev in sodelavcev
Prof.emerit. dr.sc. Mario Plenković, predstojnik doktorskega študijskega programa SKM in predsednik HKD

Preberi več