Novice

Mednarodni znanstveni posvet na temo prehrana, gibanje in zdravje

10.11. 2014.

Brezplačno za prvih 10 prijavljenih študentov AMEU

Preberi več

AMEU na posvetu »Iskanje službe v državah članicah EU ter pripadajoče pravice in obveznosti«

28.10. 2014.

V ponedeljek je v Dvorcu Rakičan v organizaciji zavoda Rok@ potekal mednarodni posvet na temo »Iskanje službe v državah članice EU ter pripadajoče pravice in obveznosti«, na katerem je sodelovala tudi Alma Mater Europaea – ECM.

Preberi več

Prvi študijski dan tudi za študente EPŠ

27.10. 2014.

Zadnjo soboto v oktobru smo na AMEU prvi študijski dan organizirali tudi za študente Evropskih poslovnih študij.

Preberi več

AMEU obiskala elitna indijska univerza NIMS in indijski veleposlanik v Sloveniji

24.10. 2014.

AMEU navezuje stike z eno najuspešnejših in najelitnejših univerz v Indiji.

Preberi več

Študenti AMEU prvi v Sloveniji s tečajem nevromišičnega tapinga za zgornje in spodnje ekstremitete

23.10. 2014.

Študenti fizioterapije AMEU so v Mariboru pod vodstvom mednarodnega inštruktorja opravili nadaljevalni tečaj nevromišičnega tapinga. Metodo, ki je prijazna do bolnikov in jim pomaga do hitrejšega okrevanja, lahko izvajajo le za to usposobljeni strokovnjaki.

Preberi več

Z integrativno medicino do neinvazivne in natančne diagnoze

15.10. 2014.

Alma Mater Europaea – ECM je v sodelovanju z Združenjem za integrativno medicino Slovenije in Srbskim združenjem za integrativno medicino v torek, 14. 10. 2014, na Bledu organizirala Simpozij o integrativni medicini. Predavatelji so družno poudarili pomembnost sodelovanja in celostnega pristopa pri zdravljenju pacienta, saj lahko tako dosežemo najboljše rezultate. Namen Simpozija o integrativni medicini, kjer smo gostili tudi eminentnega znanstvenika prof. dr. Yoshiakija Omuro, je promocija zdravja in razvoj integrativnega in trajnostnega zdravljenja akutnih in kroničnih bolezni. Prav tako želimo tematiko integrativne medicine približati slovenski javnosti.

Preberi več

AMEU na mednarodni konferenci v Helsinkih

07.10. 2014.

Predavatelja Alma Mater Europaea Nataša Vidnar in mag. Boris Miha Kaučič sta sodelovala na konferenci Mednarodnega združenja medicinskih sester (ICN INP/APNN) z naslovom »Napredna praksa zdravstvene nege – širši pristop in izboljševanje zdravstvenih izidov«, ki jo je organiziralo finsko združenje medicinskih sester v Helsinkih.

Preberi več

Pozdrav šesti generaciji brucev

06.10. 2014.

V petek, 3. oktobra 2014 smo na AMEU sprejeli in pozdravili šesto generacijo brucev fizioterapije in zdravstvene nege.

Preberi več

S študijem EPŠ do vrhunske zaposlitve v Nemčiji

29.09. 2014.

Študent magistrskega študijskega programa Evropske poslovne študije Damir Ramljak je na podlagi izvrstnih delovnih izkušenj in vrhunskega temeljnega znanja iz projektnega menedžmenta, ki ga je pridobil na Alma Mater Europaea, dobil ponudbo za zaposlitev pri gigantu na področju spletnih rezervacij booking.com v Berlinu.

Preberi več

AMEU-ECM z listino za novo Erasmus obdobje

26.09. 2014.

Evropska komisija je Alma Mater Europaea – ECM podelila Erasmus listino tudi v novem Erasmus obdobju, ki bo potekalo med letoma 2014 in 2020.

Preberi več