Novice

Stanje izobraževanja o motnjah avtističnega spektra na univerzah

13.03. 2023.

V zadnjih dveh desetletjih je motnja avtističnega spektra ali ASD postala pogostejša diagnoza med otroki po svetu in predstavlja diagnozo, ki presega rasne, etnične in družbenoekonomske razlike.

Preberi več

Aktualni družbeni izzivi varnosti starejših odraslih

12.03. 2023.

Etični, humanistični, družbeni, zdravstveni in pravni vidiki v socialni gerontologiji so osredotočeni na aktualne družbene izzive varnosti starejših odraslih, ki jih prinaša dolgoživa družba. Sem sodijo družbena izolacija in osamljenost, finančna varnost in nevarnost goljufij, pravna varnost, varnost v prometu, varnost bivanja, emocionalno varnost in druge.

Preberi več

Izjemno odmeven pričetek konference Za človeka gre

11.03. 2023.

Alma Mater Europaea in Evropska akademija znanosti in umetnosti iz Salzburga, ki združuje dva tisoč znanstvenikov, med njimi 34 Nobelovih nagrajencev, sta v Mariboru pričeli osemdnevno 11. konferenco Za človeka gre.

Preberi več

Howick: Pozitivna empatična komunikacija zmanjšuje bolečino

11.03. 2023.

Eden najprepoznavnejših strokovnjakov empatičnega zdravstvenega varstva Jeremy Howick je na 11. konferenci Za človeka gre spregovoril na temo Manifest o potrebi po sodelovanju med zdravstveno tehnologijo in empatijo.

Preberi več

Alma Mater je dobitnica bronaste plakete za prispevek pri obvladovanju raka

11.03. 2023.

Alma Mater Europaea – ECM je na jubilejni 40. slavnostni seji Zveze in regijskih društev za boj proti raku v prostorih Ministrstva za zdravje Republike Slovenije prejela bronasto plaketo za prispevek k delovanju ter obvladovanju raka v Sloveniji.

Preberi več

O vzgoji, izobraževanju in duševnem zdravju

11.03. 2023.

Na izredno bogati sekciji Vzgoja, izobraževanje in duševno zdravje v okviru konference Za človeka gre je bil med drugim predstavljen tudi strateški načrt in smernice prenove vzgojno-izobraževalnega sistema v Republiki Sloveniji.

Preberi več

JHRS: Revija o zdravju in rehabilitacijskih znanostih

11.03. 2023.

Prof. dr. Vladimir Trajkovski je v okviru konference Za človeka gre predstavil novoustanovljeno znanstveno revijo Journal of health and Rehabilitation Sciences. Pri tem sta se povezali Alma Mater Europaea – ECM iz Slovenije in Makedonsko združenje za avtizem.

Preberi več

Do enega najpomembnejših mednarodnih znanstvenih dogodkov le še nekaj dni

02.03. 2023.

Alma Mater Europaea - ECM bo med 10. in 17. marcem 2023 v soorganizaciji z Evropsko akademijo znanosti in umetnosti iz Salzburga gostila 11. mednarodno znanstveno konferenco Za človeka gre: Družbeni in tehnološki razvoj za varnost in dostojanstvo, ki se uvršča v sam svetovni vrh znanstvenih konferenc in predstavlja enega najpomembnejših tovrstnih mednarodnih dogodkov v Evropi. Uradni pričetek konference bo v petek, 10. marca 2023, ob 9.30 v Slomškovi dvorani v Mariboru.

Preberi več

Študenti fizioterapije na Alma Mater imajo edinstveno priložnost

01.03. 2023.

Alma Mater Europaea – ECM, kot edina v Sloveniji, študentom fizioterapije omogoča izvedbo praktičnih laboratorijskih vaj na dejanskih pacientih, s pomočjo katerih se lahko izurijo v vrhunske strokovnjake. Študenti so nad to priložnostjo navdušeni.

Preberi več

Nov priročnik s sodobimi didaktičnimi načeli

28.02. 2023.

Izšel je priročnik s konceptualno podlago in metodologijo za preučevanje aktivnega učenja in razvoja globalnih kompetenc za 21. stoletje v visokem šolstvu. 

Preberi več