Med nami

Naši učitelji tudi na Oxfordu

09.07. 2019.

Konec junija se je na Univerzi v Oxfordu, St. Hugh College odvila že peta Mednarodna zdravstvena konferenca. Letos je združila številne raziskovalce in strokovnjake s področju zdravja, ki si prizadevajo za boljše zdravje in dobro počutje s pomočjo izboljšanih zdravstvenih storitev v Evropi in po svetu. V imenu Alma Mater je svoj prispevek predstavila predavateljica Nataša Vidnar.

Preberi več

Alumni: Polonca Komar o javnem nastopanju

28.05. 2019.

Alumni klub Alma Mater je nedavno gostil predavanje Kako javno nastopati?, ki ga je pripravila Polonca Komar, vodja službe komuniciranja RTV Slovenija.

Preberi več

Avtizem že od letošnjega septembra

01.04. 2019.

Avtizem je najhitreje naraščujoča razvojna motnja s pomembnim vplivom na življenje posameznika in cele družine. Osebe z avtizmom potrebujejo strokovnjake, ti pa znanje! NAKVIS je Alma Mater Europaea - ECM za novo študijsko leto akreditiral magistrski program Zdravstvene vede - smer avtizem.

Preberi več

Priznani plesni pedagogi na Akademiji za ples

05.03. 2019.

Te dni naša Akademija za ples gosti priznana mednarodna strokovnjaka z Nizozemske, in sicer akademije CODARTS. V prostorih Alma Mater na Slovenski ulici v Mariboru ju je danes sprejel prof. dr. Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater Europaea - ECM.

Preberi več

NOVO! Fizioterapija v novem letu tudi v Ljubljani

06.02. 2019.

Alma Mater Europaea - ECM je nedavno na Neubergerjevi 31 slavnostno odprla nove prostore v Ljubljani. Nekateri podiplomski študijski programi se bodo še naprej izvajali na Kardeljevi ploščadi 1 v Ljubljani.

Preberi več

Nova predsednica je Urša Domajnko

11.01. 2019.

Študentski svet Alma Mater ima novo predsednico, in sicer so študenti izvolili na novo funkcijo Uršo Domajnko. V Senatu Alma Mater bodo študente zastopali Luka Pehnec, Urša Domajnko in Alen Pavlec, v Komisiji za kakovost Sara Vatovec, v Disciplinski komisiji Sašo Ozvatič in v Komisiji za znanstveno raziskovalno delo Alen Pavlec. Študentom Alma Mater čestitamo in želimo veliko uspeha!

Preberi več

10 let Alma Mater

10.12. 2018.

Alma Mater Europaea - ECM je s slavnostno akademijo, božičnim koncertom in sprejemom za svoje študente, učitelje in prijatelje, pričela praznovanja ob 10 letih obstoja Alma Mater.

Preberi več

Odkrili kip dr. Ignaza Semmelweisa

28.11. 2018.

Ob 200. obletnici rojstva zdravnika, humanista in znanstvenika madžarskega rodu dr. Ignaza Semmelweisa so danes v parku pred stolpnico Klinike za kirurgijo UKC Maribor slovesno odkrili njegov kip. Poklonila ga je Univerza Semmelweis iz Budimpešte, in sicer Alma Mater Europaea - ECM kot akademski partnerici.

Preberi več

Za dober namen znani strežejo v Nani

27.11. 2018.

Študentska organizacija Alma Mater skupaj z Nano in Društvom študentov medicine Maribor ta teden organizira Dobrodelno akcijo znani v Nani. Honorarji in napitnine znanih osebnosti ter dodatna donatorska sredstva organizatorjev bodo namenjeni Anji, ki ima cerebralno paralizo, nujno potrebuje napitnine in ji življenje ne prizanaša.

Preberi več

Predsednika Državnega sveta RS obiskal senat Alma Mater

22.11. 2018.

Alma Mater Europaea - ECM sta na današnjem senatu obiskala posebna visoka gosta. Senatorjem sta se pridružila: gospod Alojz Kovšca, predsednik Državnega sveta RS, in gospod Abdul Mohsin Said Al - Hinai, generalni direktor arhivskega združenja Omana.

Preberi več