Novice

Doc. dr. Barbara Toplak Perovič: »Naši študenti morajo biti na koncu iskan kader, ne pa iskalci zaposlitve«

20.02. 2020.

Alma Mater Europaea – ECM je specializirana na ponudbo karierno orientiranega izobraževanja v deficitarnih poklicih, v tem študijskem letu na programu managment odpira novo smer Dužinsko podjetništvo.

Preberi več

Z znanjem iz prakse do službe

07.02. 2020.

Izobraževanje. »Sama sem se odločila za študij, ki ti omogoča vzporedno graditi tudi kariero. Tekom študija sem ustanovila svoje podjetje. Izbrala sem smer managment, saj me je prepričal izbor predmetov s področja ekonomije, vodenja, informatike in prava,« je pojasnila Tea Uršič, diplomantka 1. bolonjske štopnje študija managment na Alma Mater Europaea – ECM.

Preberi več

Kdo skrbi za noge znanih nogometašev v Sloveniji?

07.02. 2020.

Almedin Muharemović je svoj študij fizioterapije na Alma Mater zaključil komaj leto dni nazaj, zdaj pa je že cenjen fizioterapevt v Nogometnem klubu Maribor, dela tudi v Rogaški Slatini v hotelu Aleksander.

Preberi več

Novi prostori referata v Mariboru

20.01. 2020.

Obveščamo vas, da se je referat v Mariboru preselil iz prvega nadstropja v pritličje (pri vhodu). Uradne ure za osebni obisk referata ostajajo nespremenjene, in sicer vsak dan od ponedeljka do petka med 14. in 16. uro. Vabljeni!

Preberi več

[OPOMNIK] NABERI SI IZKUŠENJ V TUJINI: PRIJAVE ODPRTE LE ŠE DO 31.1.2020

20.01. 2020.

Program Erasmus+ vam omogoča, da del rednih študijskih obveznosti na kateri koli stopnji študija opravite na partnerski instituciji v tujini, hkrati pa predstavlja odskočno desko za razvoj kariere.

Preberi več

Študentski svet Alma Mater ima nove člane

16.01. 2020.

Senat Alma Mater je na današnji seji potrdil študentske delegate v organih Alma Mater Europaea – ECM za študijsko leto 2019/2020.

Preberi več

[VOLITVE] kandidatura za Študentski svet Alma Mater

15.11. 2019.

Spoštovane študentke in študenti!
Vabim vsakogar, ki ima interes pri sodelovanju, kreiranju, soodločanju glede študijskega procesa, obštudijskih dejavnosti in željo po skrbi in zavzamenju za študentske pravice na Alma Mater Europaea – ECM , da kandidira za mesto v Študentskem svetu z Alma Mater za študijsko leto 2019/2020.

Preberi več

Alma Mater aktivna tudi v Moskvi

11.11. 2019.

V Moskvi se je konec tedna končala delo X. Konferenca arhivov slovanskih držav na moskovski univerzi MFUA, kjer so predstavniki nacionalnih arhivov slovanskih držav izmenjali izkušnje in znanja s področja digitalizacije arhivov.

Preberi več

Direktor Nakvis dr. Demšar na Alma Mater

06.11. 2019.

Na podelitvi diplom na Alma Mater je bil tokrat častni gost in govornik prof. dr. Franci Demšar, direktor Nacionalne agencije za kakovost v visokem šolstvu (NAKVIS).

Preberi več

Alma Mater je zastopal prof. dr. Hewick

25.10. 2019.

Prof. dr. Laurence Hewick iz Toronta je predaval na X. konferenci znanstvenikov in gospodarstvenikov iz sveta in Slovenije na Inštitutu Jožefa Stefana v Ljubljani.

Preberi več