Novice

Alumni klub z novim predsednikom

02.07. 2021.

Nov predsednik Alumni kluba Alma Mater je postal Dorian Hojnik, diplomant fizioterapije.

Preberi več

Alma Mater ISH ima Fulbrightovo štipendistko

11.06. 2021.

Ponosni smo na doktorantko in predsednico Alumni kluba AMEU - Institutom Studiorum Humanitatis (ISH) dr. Maja Gutman, ki je letošnja prejemnica Fulbrightove štipendije. »Med 1. oktobrom letos in 15. februarjem prihodnje leto bo raziskovala na oddelku za antropologijo UCLA v ZDA.

Preberi več

NAVODILA ZA UDELEŽBO NA JAVNEM DOGODKU NA ALMA MATER

31.05. 2021.

Na Alma Mater smo veseli, da se življenja vrača v normalne tirnice in zato bomo vsem, ki si želijo udeležiti manjših javnih dogodkov (zagovorov diplomskih nalog, doktorskih nalog…) to omogočili pod posebnimi ukrepi. V ta namen smo pripravili posebna navodila za udeležbo na javnih dogodki Alma Mater.

Preberi več

Prvi hrvaški geriatrični simpozij

27.05. 2021.

1. junija 2021 bo preko spleta potekal prvi hrvaški geriatrični simpozij z mednarodno udeležbo.

Preberi več

Dr. Kristovič nastopil na seminarju z najdaljšo tradicijo na temo osnovnega šolstva v Sloveniji

22.05. 2021.

Čestitamo našemu profesorju dr. Sebastjanu Kristoviču za odlično in zelo aktualno predavanje z naslovom ZASLON – DIGITALNI KOKAIN, kjer je dr. Kristovič predstavil vlogo šole in staršev pri soočanju s to problematiko.

Preberi več

Naš diplomant cenjen fizioterapevt na športni kliniki v Švici

13.04. 2021.

Amel Ribanović je diplomant fizioterapije iz Alma Mater, zaposlen na zasebni športni kliniki v Švici, natančneje Zürichu. Pred pol leta se je pridružil kolektivu 12 sodelavcev, kjer sodelujejo z znanimi klinikami, ortopedi, kiropraktiki ter osteopati. Za usklajeno ekipo je v ospredju okrevanje, izboljšanje stanja in zadovoljstvo pacientov.

Preberi več

Projekt SenQuality – Preparation for later life

29.03. 2021.

Alma Mater Europaea – Evropski center Maribor je partner v projektu Erasmus+ (Strateška partnerstva) z naslovom SenQuality, ki ga koordinira neprofitna organizacija Wisamar iz Nemčije. V projektu sodeluje še pet partnerjev in sicer Polygonal iz Italije, CENTRE FOR COMPETENCE DEVELOPMENT CYPRUS (COMCY) iz Cipra, p-consulting.gr iz Grčije, CKU Sopot iz Poljske in DomSpain Consulting (DomSpain) iz Španije.

Preberi več

Še nekaj dni za prijavo na natečaj

25.03. 2021.

Spoštovani, Alma Mater Europaea – ECM vabi, da se pridružite natečaju IQ STAR 2021.

Preberi več

[KONFERENCA ZA ČLOVEKA GRE 2021] Konferenca Alma Mater presegla pričakovanja, odzivi izjemni

19.03. 2021.

Za človeka gre 2021 je bil eden največjih znanstvenih dogodkov v Sloveniji

Preberi več

[ZA ČLOVEKA GRE 2021] Jeffrey Sachs: Vsi, skoraj brez izjeme, smo v primerjavi z vzhodnim delom sveta, popolnoma odpovedali pri obvladovanju pandemije Covid - 19

14.03. 2021.

Na uvodnem dnevu mednarodne konference Alma Mater Europaea je z udarnim nagovorom nastopil svetovno znan ekonomist Jeffrey Sachs iz Columbia University. Med drugim je izpostavil tudi, da bi se morali svetovni politiki odpovedati uporabi twitter računov.

Preberi več