Novice

Prof. dr. Ludvik Toplak na obisku v Moskvi

22.06. 2018.

Prof. dr. Ludvik Toplak, predsednik Alma Mater Europaea – ECM se do 24. 6. 2018 mudi v Moskvi. Odzval se je na povabilo prof. dr. Alexey Grigoryevich Zabelina, rektorja Moskovske univerze za finance in pravo, MFUA, ter direktorja Vseruskega državnega arhiva, VNIIDAD, prof dr. Nikolai Kunjyajeva.

Preberi več

Doktorski študenti Alma Mater med elito

18.06. 2018.

Nedavno se je na Brionih odvijala 4. regionalna konferenca projektnega managementa z aktualno tematiko »Projektni management za družbeni razvoj«, kjer so sodelovali tudi doktorski študentje Projektne managementa Alma Mater.

Preberi več

Akademija za ples kmalu tudi z magistrskim programom

15.06. 2018.

Ljubljana. ”Znanja, ki jih dobimo na Akademiji za ples so temeljna in brez tega učitelji ne bi smeli poučevati baleta. Imam veliko šol za sabo, tudi v Londonu, pa takšnih uporabnih vsebin za poučevanje kot profesorica na Konservatoriju za glasbo in balet Maribor, nisem dobila,” je pojasnila Martina Kramer, študentka baleta na Akademiji za ples Alma Mater Europaea – ECM drugače zaposlena kot profesorica baleta na omenjenem konservatoriju, na današnji novinarski konferenci v Ljubljani.

Preberi več

ALMA MATER EUROPAEA ECM NA MEDNARODNI KONFERENCI NA KITAJSKEM

10.06. 2018.

Na povabilo kitajskih univerz in vladnih institucij je predsednik Alma Mater Europaea ECM prof. dr. Ludvik Toplak predaval na mednarodni konferenci o tehnološkem in poslovnem sodelovanju med Kitajsko in državami Centralne in vzhodne Evrope, China- CEEC.

Preberi več

Študent Alma Mater na svetovno prvenstvo

07.06. 2018.

Matjaž Lobnik, študent programa fizioterpija na Alma Mater, je skupaj s tekmovalnim partnerjem Matijem Primcem iz Medicinske fakultete Univerze v Mariboru, osvojil naslov državnega univerzitetnega prvaka v odbojki na mivki.

Preberi več

Team Alma Mater vabi na športni piknik

30.05. 2018.

Športno društvo Team Alma Mater vabi na letni piknik, ki bo v soboto, 16. 6. 2018, od 16. ure na ŠRC Fontana, Gosposvetska 114, Maribor.

Preberi več

Predavanje prof. dr. Ludvika Toplaka ob Dnevu Evrope

18.05. 2018.

Ob Dnevu Evrope 9. maja, je prof. dr. Ludvik Toplak študentom in profesorjem Filozofske Fakultete Sveučilišta v Mostarju predaval o evropskih integracijskih procesih. Profesor Toplak je poudaril pomembno vlogo izobraževanja pri integracijskih procesih Evrope in nakazal smernice katerim bi morale slediti izobraževalne institucije kot so deetatizacija izobraževanja, transnacionalnost in interdisciplinarnost. Na tak način se gradijo mostovi med narodi in razvija toleranca, mladim pa odpirajo možnosti za enakopraven nastop na Evropskem tržišču.

Preberi več

AKADEMIJA ZA PLES v LJUBLJANI VABI NA DAN ODPRTIH VRAT – tokrat malo drugače!
21. in 22. maj 2018

17.05. 2018.

VABIMO VSE ZAINTERESIRANE PLESALCE/KE V SVOJE VADBENE PROSTORE, KJER POTEKA POUK SODOBNEGA PLESA V SKLOPU REDNEGA ŠTUDIJA. Obiskovalci in bodoči plesalci Akademije za ples se bodo neposredno seznanili s potekom pouka, kjer bodo opazovali delo študentov in profesorjev ter pridobili informacije in odgovore na vsa morebitna vprašanja o samem študiju.

Preberi več

Prof. dr. Toplak na univerzi Columbia o simbolih ustaštva in svobodi izražanja

08.05. 2018.

Prof. dr. Jurij Toplak z Alma Mater in prof. dr. Djordje Gardašević z Univerze v Zagrebu sta na univerzi Columbia uspešno predstavila raziskavo o uporabi političnih in zgodovinskih simbolov v okvirih svobode izražanja.

Preberi več

AKADEMIJA ZA PLES GOSTI ENEGA KLJUČNIH EVROPSKIH KOREOGRAFOV - MILKA ŠPAREMBLEKA

24.04. 2018.

Na Akademiji za ples gostimo v sklopu predmeta Koreografija na smeri balet, katerega nosilka je dr. Mateja Bučar, enega ključnih koreografov evropskega in posebej našega širšega prostora - Milka Šparembleka.

Preberi več