Novice in dogodki

Informativni dan Erasmus+ mobilnosti na Alma Mater

24.01. 2023.

Študenti vseh študijskih smeri na Alma Mater Europaea – ECM imajo možnost opravljanja dela študijskih obveznosti v tujini.

Preberi več

Pravilni položaji pacientov po možganski kapi

24.01. 2023.

Diplomantka fizioterapije na Alma Mater Ajda Rak je z odlično zaključno nalogo opozorila na nameščanje oskrbovancev po preboleli možganski kapi v pravilne položaje, saj le-to vpliva na njihovo zdravstveno stanje in počutje.

Preberi več

Holistični pristop: Razvijati in vzgajati celotno otrokovo osebnost

24.01. 2023.

Celovita prenova vzgojno-izobraževalnega sistema v Sloveniji mora upoštevati in aplicirati holistični pristop, kar je izpostavljeno v posebnem dodatku publikacije: Predlog strateškega načrta prenove vzgojno-izobraževalnega sistema v Republiki Sloveniji. Le-ta obsega prepotrebno sodobno vizijo, načrt in vsebino celovite prenove vzgojno-izobraževalnega sistema, ki se na ta način izogne nevarnim pastem redukcionizma, determinizma in delnih rešitev.

Preberi več

Socialni gerontologi ključni pri premagovanju osamljenosti starejših

23.01. 2023.

Magistrantka socialne gerontologije Urška Kunčič, ki delo opravlja v Domu za starejše Ljutomer pravi, da je bilo delo socialna gerontologa v času koronavirusa izjemnega pomena. To je prikazala v zaključni nalogi, kjer se je osredotočila na težave starejših v domovih za ostarele v času epidemije koronavirusa.

Preberi več

VABILO NA PREDSTAVITEV DISPOZICIJE - Mihael Nedeljko

23.01. 2023.

Vabimo vas na PREDSTAVITEV DISPOZICIJE doktorske disertacije Mihaela Nedeljka na programu tretje bolonjske stopnje SOCIALNA GERONTOLOGIJA, z naslovom MODEL USPEŠNEGA STARANJA ZA ZAGOTAVLJANJE ZADOVOLJSTVA Z ŽIVLJENJEM IN SUBJEKTIVNE BLAGINJE LGBTQ+ STAREJŠIH ODRASLIH.

Preberi več

Vpliv umetne inteligence na človeštvo

20.01. 2023.

Na današnjem uvodnem predavanju novega doktorskega študija Uporabna umetna inteligenca smo v sodelovanju z Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper na Alma Mater gostili znanstvenico prof. dr. Noreen Herzfeld, ugledno profesorico računalništva in teologije na Saint John's University v Minnesoti v ZDA, ki se ukvarja z raziskovanjem umetne inteligence in etike.

Preberi več

Prvo veliko znanstveno delo o električni energiji in pravu v energetiki

19.01. 2023.

Dr. Luka Martin Tomažič, docent za področje prava, je sourednik in avtor knjige, v kateri bodo vrhunski znanstveniki in strokovnjaki objavili prve znanstvene komentarje Zakona o oskrbi z električno energijo.

Preberi več

Večni mir v Evropi: Nazaj v prihodnost?

19.01. 2023.

Alma Mater Europaea – ISH Fakulteta za humanistični študij bo na prihajajoči 11. mednarodni znanstveni konferenci Za človeka gre 2023 v sodelovanju z Znanstveno-raziskovalnim središčem Koper izvedla okroglo mizo z naslovom Večni mir v Evropi: Nazaj v prihodnost?

Preberi več

Se vidimo na Informativi 2023!

19.01. 2023.

Le še nekaj dni nas loči do 14. Sejma izobraževanja in poklicev Informativa, kjer boste lahko izvedeli vse o študiju na Alma Mater Europaea – ECM.

Preberi več

Prof. dr. Toplak na svečanosti Hrvaškega diplomatskega kluba

19.01. 2023.

Na povabilo Hrvaškega diplomatskega kluba se je predsednik Alma Mater Europaea - ECM prof. Dr. Ludvik Toplak v Zagrebu udeležil svečanosti ob 31. obletnici mednarodnega priznanja. »Mednarodno priznanje Hrvaške in Slovenije je za mir v srednji Evropi izjemnega pomena,« je v nagovoru poudaril prof. dr. Toplak.

Preberi več