Novice in dogodki

Življenje z demenco

06.03. 2023.

Demenca predstavlja vedno bolj razširjeno bolezen. Veliko svojcev za bolnike z demenco skrbi v domačem okolju, pri čemer je zelo vprašljiva kakovost njihovih življenj, saj večino svojega časa posvetijo skrbi za obolelo osebo. Do tega prihaja predvsem zato, ker je družinsko finančno stanje prenizko, da bi si lahko privoščili namestitev obolele osebe v institucionalno varstvo.

Preberi več

Do enega najpomembnejših mednarodnih znanstvenih dogodkov le še nekaj dni

02.03. 2023.

Alma Mater Europaea - ECM bo med 10. in 17. marcem 2023 v soorganizaciji z Evropsko akademijo znanosti in umetnosti iz Salzburga gostila 11. mednarodno znanstveno konferenco Za človeka gre: Družbeni in tehnološki razvoj za varnost in dostojanstvo, ki se uvršča v sam svetovni vrh znanstvenih konferenc in predstavlja enega najpomembnejših tovrstnih mednarodnih dogodkov v Evropi. Uradni pričetek konference bo v petek, 10. marca 2023, ob 9.30 v Slomškovi dvorani v Mariboru.

Preberi več

Študenti fizioterapije na Alma Mater imajo edinstveno priložnost

01.03. 2023.

Alma Mater Europaea – ECM, kot edina v Sloveniji, študentom fizioterapije omogoča izvedbo praktičnih laboratorijskih vaj na dejanskih pacientih, s pomočjo katerih se lahko izurijo v vrhunske strokovnjake. Študenti so nad to priložnostjo navdušeni.

Preberi več

Nov priročnik s sodobimi didaktičnimi načeli

28.02. 2023.

Izšel je priročnik s konceptualno podlago in metodologijo za preučevanje aktivnega učenja in razvoja globalnih kompetenc za 21. stoletje v visokem šolstvu. 

Preberi več

ON-LINE INFO DAN ALMA MATER

28.02. 2023.

Ste zamudili informativne dneve ali pa še niste odločeni, kaj študirati? Se želite izobraziti za zaposljiv poklic?

Preberi več

Telesna vadba učinkovita metoda zdravljenja depresivne motnje

27.02. 2023.

Študij fizioterapije na Alma Mater je uspešno zaključila študentka Taja Toplak. Z raziskavo je potrdila tezo, da je telesna vadba učinkovita alternativna metoda zdravljenja depresivne motnje.

Preberi več

Ste pripravljeni na staranje?

24.02. 2023.

Člani projektne skupine mednarodnega projekta SenQuality – Priprava na starost* so na Alma Mater Europaea – ECM izvedli delavnico posvečeno pripravi na starost na različnih področjih življenja.

Preberi več

Predsednica Republike Slovenije pokroviteljica konference Za človeka gre

23.02. 2023.

Predsednica Republike Slovenije Nataša Pirc Musar je prevzela častno pokroviteljstvo 11. mednarodne znanstvene konference Za človeka gre: Družbeni in tehnološki napredek za varnost in dostojanstvo.

Preberi več

Obisk informativnih dni rekorden

22.02. 2023.

Na Alma Mater Europaea – ECM smo ob letošnjih informativnih dnevih zabeležili rekordno število dijakov, bodočih študentov, ki so jih pritegnili naši študijski programi.

Preberi več

Prijave na Erasmus+ mobilnost odprte le do 1. marca

22.02. 2023.

Če si v času študija želite pridobiti izkušenj iz tujine, vabljeni k prijavi na program Erasmus+, ki vam sofincira študijsko izmenjavo ali prakso v tujini.

Preberi več