Novice in dogodki

Govorica telesa pri plesu

07.02. 2023.

Uporaba osnovne lastnosti izbranih telesnih sistemov v raziskovalnem somatskem procesu je bila osrednja tema diplomantke Alma Mater Europaea Akademije za ples Kaje Marion Ribnikar. Na podlagi tega je ustvarila plesno uprizoritev, s katero je čutenje prek izraznosti telesnega gibanja prenesla gledalcem.

Preberi več

Stičišče medicine in strojništva je tudi v individualizirani medicinski obravnavi pacienta

07.02. 2023.

Odlično sodelovanje dveh navidezno nepovezanih strok medicine in strojništva se kaže v individualiziranem pristopu pri obravnavi pacienta. Razpravo na to temo bo 11. marca 2023 v okviru mednarodne znanstvene konference Za človeka gre: Družbeni in tehnološki napredek za varnost in dostojanstvo vodil prof. dr. Tadej Strojnik.

Preberi več

Fizioterapija v nosečnosti

02.02. 2023.

Fizioterapevtska obravnava in redna telesna aktivnost učinkovito zmanjšujeta bolečino v medeničnem obroču pri nosečnicah. To je v diplomski nalogi potrdila diplomantka fizioterapije na Alma Mater Barbara Golob.

Preberi več

Dr. Tomažič sodeluje pri nastajanju nove knjižne izdaje s področja prava

02.02. 2023.

Nastaja druga izdaja Velikega znanstvenega komentarja posebnega dela Kazenskega zakonika (KZ-1). Avtor poglavij v tej knjigi, ki bo izšla tekom meseca februarja 2023, je tudi docent za področje prava na Alma Mater dr. Luka Martin Tomažič.

Preberi več

O vzgoji otrok in izzivih, s katerimi se srečujejo novodobni starši

01.02. 2023.

"Lahko bi rekli, da gre pri vzgoji za igro, 'kdo bo koga'. In več kot očitno je, da otroci že v predšolskem obdobju to igro zmagujejo, kar je zaskrbljujoče."

Preberi več

S fizioterapijo učinkovito nad demenco

01.02. 2023.

S staranjem prebivalstva se hkrati povečuje tudi število oseb z demenco, ki prizadene spomin, mišljenje, govor in druge lastnosti. Le-to pa pri osebah postopoma zmanjšuje zmožnost samostojnega življenja in opravljanja vsakodnevnih aktivnosti. Fizioterapevtska obravnava teh bolnikov je pogosta in učinkovita metoda za lajšanje težav.

Preberi več

Izvoljeni so novi predstavniki študentov v organih Akademije za ples

31.01. 2023.

Člani Študentskega sveta Alma Mater Europaea Akademije za ples so na prvi seji, ki je potekala 18. januarja 2023, izvolili nove predstavnike študentov v organih akademije.

Preberi več

Na Alma Mater prihaja najvplivnejši voditelj trajnostnega razvoja

30.01. 2023.

Jeffrey D. Sachs, svetovno znani profesor ekonomije, je inovativen pedagog in globalni vodja na področju trajnostnega razvoja, ki je oblikoval učinkovite strategije za reševanje zapletenih izzivov, vključno z rešitvijo iz skrajne revščine, globalnim bojem proti podnebnim spremembam, ki jih povzroča človek, mednarodno dolžniško in finančno krizo, nacionalnimi gospodarskimi reformami ter nadzorom pandemičnih in epidemičnih bolezni.

Preberi več

Študij ali praksa v tujini

30.01. 2023.

Mednarodna pisarna Alma Mater Europaea - ECM razpisuje štiri dodatna mesta za opravljanje prakse in Erasmus+ štipendijo.

Preberi več

Uspešno sodelovanje Alma Mater onkraj meja se nadaljuje

27.01. 2023.

Alma Mater Europaea -ECM in zdravilišče Parktherme Bad Radkersburg že vrsto let uspešno sodelujeta. Študenti fizioterapije tam opravljajo prakso, veliko pa se jih odloči tudi za pripravništvo. S srečanjem vodstva obeh institucij in tamkajšnjega župana so sodelovanje obnovili.

Preberi več