Novice in dogodki

Vedno več uspešnih študentov AMEU - ECM

11.02. 2015.

Priznani fizioterapevti, odlični športniki, nominiranci za Junaka Slovenije, zaposleni v Združenih narodih... Vse to so naši študenti na Alma Mater Europaea – ECM (AMEU). Predstavljamo vam Sama Mikla, fizioterapevta Filipa Flisarja, Vita Dragiča, uspešnega judoista, Lidijo Ribič, Vlada Miljkovića in Darjana Kocmuta, ki so nominirani za Junaka Slovenije, ter Jeleno Kremenjaš, ki je zaposlena v Združnih narodih.

Preberi več

Brezplačno podiplomsko izobraževanje s področja avtizma

09.02. 2015.

Bi radi postali strokovnjak s področja avtizma? Alma Mater Europaea – ECM je partner projekta ZORA, katerega nosilec je Zavod Inštitut za avtizem in sorodne motnje. V okviru projekta ZORA se bo na brezplačnem podiplomskem funkcionalem izobraževanju izobrazilo več kot 60 strokovnjakov s področja avtizma.

Preberi več

Informativni dnevi 2015

09.02. 2015.

Vabimo vas na informativna dneva, ki bosta v petek, 13. 2. 2015 in v soboto, 14. 2. 2015, na lokacijah v Mariboru, Ljubljani, Murski Soboti in na Ptuju. Na informativnem dnevu bomo predstavili vse dodiplomske in podiplomske študijske programe, ki jih bomo izvajali v študijskem letu 2015/2016. Predstavniki šole vam bodo odgovorili na vaša vprašanja oz. vam individualno svetovali.

Preberi več

Podelili smo Apple iPod

02.02. 2015.

V nagradni igri, ki smo jo priredili na sejmu Informativa, je bila izžrebana dijakinja Prve gimnazije Maribor Nina Homer.

Preberi več

Po sejmu Informativa še informativni dnevi

26.01. 2015.

Alma Mater Europaea – ECM se je v petek in soboto (22. in 23. januarja) predstavila s svojimi študijskimi programi na sejmu Informativa na Gospodarskem razstavišču v Ljubljani.

Preberi več

Študenti EPŠ obiskali Bruselj

19.01. 2015.

Študenti programa Evropske poslovne študije (EPŠ) na Alma Mater Europaea - ECM so se v nedeljo, 18. 1. 2015, vrnili s tridnevnega študijskega obiska v Bruslju.

Preberi več

»Vzgoja se začne od rojstva dalje«

11.01. 2015.

V petek, 9. 1. 2015, je v Gledališču Park Murska Sobota potekala okrogla miza z naslovom Vzgoja – priprava otroka na življenje. Organizatorja dogodka sta bila Alma Mater Europaea – ECM in Vrtec Murska Sobota. Dogodek je sovpadal z odprtjem Svetovalno-terapevtskega centra za družine, pare in posameznike, ki deluje pod okriljem Mednarodnega inštituta za psihoterapijo in uporabno psihologijo (MIPUP).

Preberi več

Slavnostna akademija navdušila povabljene

10.01. 2015.

V petek, 9. 1. 2015, je v Gledališču Park Murska Sobota potekala novoletna slavnostna akademija Alma Mater Europaea - ECM. Povabljene, med katerimi so bili predstojniki AMEU, dekani drugih slovenskih fakultet, ugledni znanstveniki, župani, gospodarstveniki, študentje AMEU in ostali prijatelji AMEU, je pozdravil dr. Boštjan Žekš, svetovalec predsednika Boruta Pahorja in ugleden znanstvenik.

Preberi več

Srčni študentje pomagali Frančku

05.01. 2015.

Zadnje dni starega leta so trije študentje socialne gerontologije Alma Mater Europaea – ECM pokazali, da dobrodelnost ne pozna meja. V manj kot dveh tednih so pomagali prenoviti stanovanje 70-letnemu Frančku s Ptuja.

Preberi več